2024. április 23., kedd
EGY EZOTÉRIAI TANÁCSADÓ NAPLÓJÁBÓL

Vajon hova tehettem?

A rovatban részleteket találhatnak azokból a beszélgetésekből, amelyeket az eltelt 20 év folyamán jegyeztem fel. Minden történet valódi, csak a neveket változtattam meg, a klienseim iránti diszkréció miatt. Bizonyára mindenki talál majd valami hasznosat a maga számára.

– Elnézését kérem, felbátorodva egyik korábbi cikkétől, szeretnék valamit kérdezni.

– Tessék, miről van szó?

– De előtte ígérje meg, hogy nem teszi az újságba a nevem! A történetet nyugodtan megírhatja, sőt szeretném is visszaolvasni, ha tetszik segíteni, de a nevemet mégsem vállalnám. Tudja...

– Természetesen tudom, és nem, nem nevesítem a történetet. Ahogyan említem is az újságban, a történetek igaziak, az elmúlt, lassan már 30 év tapasztalatai és ügyei vannak benne, külföldi ezoterikus műsorokban dolgozom a mai napig, több újságban jelentettem meg írásaimat, tehát a történetek a valóságot mutatják be, sok helyen név nélkül, de ahol nevet említek, az is mindig kitalált, mert ennyivel tartozom a klienseimnek.

– Köszönöm. Egy kérdésem lenne. Az este letettem valahová a pénztárcámat, nem veszhetett el, hisz ahogy hazajöttem, elővettem elrendezni a pénzeimet, s úgy látszik, nem tettem vissza a helyére, mert nincs ott, de már mindent átkutattam, mintha a föld nyelte volna el. Pedig már sürget az idő, indulnom kellene otthonról, s természetesen szükségem lenne rá. Talán húzna rá egy kártyát?

– Jól mondja, csak egyet... Nos, ez a cigánykártyának a szerelem lapja, ezen a kártyán egy angyal van, egy gyermekarcú és gyermekképű angyal, nyilat lő ki éppen (ez biztos Ámor, a szerelem angyala, mert az angyalok egyébként nem támadnak, hanem jót tesznek), oldalán egy tegez (nyíltartó), melyben a nyilai vannak, s közvetlenül mellette hat kis valami, igen ez 4 virág, rózsa, szár nélkül és 2 szív. Tehát köze van egy gyermekhez, talán az ön gyermekéhez, köze lehet egy angyallal kapcsolatos dologhoz, köze lehet egy fegyvernek is használható, éles, hegyes tárgyhoz, mondjuk késhez, mivel nem hiszem, hogy önnek fegyvere vagy nyila lehetne... Itt van, amiben tartja is, tehát fiók, késtartó stb. Nos, az mellett hat kis valami is van... Ja, igen, az angyalka a nyilat fölfelé lövi ki, pont a hat valami fölé, jobbra fönt a nyíltartótól, vagyis a késtartótól.

– Várjon már egy pillanatot, ne szakítsa meg a fonalat... Van egy késtartóm, megyek is oda... itt vagyok, megérintem a késtartót... most megyek jobbra tőle, itt a frizsider, megérintem a hűtőmágneseket... Jézusom, pont hat van belőlük! Ez nem lehet igaz! A szívem kalimpál, most ugye indulnom kell fölfelé, de hát itt már a frizsider teteje... Te jó ég, itt van a pénztárcám! A frizsider tetején, jó magasan, nem csoda, hogy nem láttam! Köszönöm, köszönöm! Hogyan is került ide? Ja tudom már, de nem is lényeges. Hát miért nem mondta ön mindjárt, konkrétan, hogy a frizsider tetején van?

– Mert nincs frizsideres kártya a pakliban! És nincsenek konkrétumok a megérzésekben, a jósolásokban. Csak szimbólumok, megérzések, lehetőségek, hasonlatok. Ez a képzelet világa. Színesebb és sokrétűbb, nem tagadom, könnyen el lehet veszni benne. De gyakorlat teszi mesterré az embert, mint mindenütt.

– És képzelje, mi ugrott be! Pont ma beszéltem a lányommal, aki azzal dicsekedett, hogy vett egy angyalos hűtőmágnest, tehát még az angyal is bejött, s a gyerek is! Hát ez fantasztikus... Említett ön valamilyen levelező tanfolyamot is a múltkor. Mi is ez tulajdonképpen? Itt mágus lehetek, mindentudó, másokat és a világot irányíthatom, ha ezt megtanulom?

– Sajnos nem. De lehet is, hogy nem sajnos. Nem kell, hogy ön kihasson a világra. Bizonyos dolgok, sőt bizonyos rossz dolgok is meg kell, hogy történjenek a világban. Valakikkel, valamiért. A lényeg az, hogy ön saját magán, esetleg szerettein segítsen. Saját magát irányíthatja majd, kihathat szerettei sikereire és védelmeire is.

– Ez is jól hangzik. Kérném is őket. Egy kérdésem azért még van. Ön sosem téved? Mindig tudja az igazat?

– Visszamenőleg mindig, mert olyan szépen megmutatja a kártya is, a horoszkóp is, a ji csing is... Ám előre jelezni sokkal nehezebb, mint ahogyan azt el is magyaráztam. A szimbólumok nem egyértelműek, de csakis innen vehetjük az információkat. Sokrétűek, több mindent jelezhetnek, színesebbek, de el is veszhetünk a labirintusban. Ezért mondom, hogy a tapasztalat, a gyakorlat teszi mesterré az embert, mint mindenben. S ne feledjük, emberek vagyunk. Tévedhetünk néha. Ritkán ugyan, de megesik. Ekkor sem a szimbólumokban kereshetjük a hibát, hanem önmagunkban, a rossz tolmácsolásban. Ezért van szükség a gyakorlatra, a tapasztalatra. Semmi sem 100 százalékos. De a 80 százalékot el lehet érni, s ez sok esetben már sokat jelent, már segít, főleg, ha problémánk van. Én is jobban szeretném a 100 százalékot, de ilyen nem volt a legelismertebb jósoknál sem, mondjuk Nostradamusnál sem, Vangánál sem stb. S ahogy egyszer említettem, a szabad akarat változtathat mindenen, de rosszul is értelmezhetünk bizonyos szimbólumot néha.

– Igen, értem. Elnézést, hív a fiam... Baj van, oda van egy hivatalos bulin, külföldön, s elveszett az autókulcsa. Ne aggódjon, megfizetem, de meg tudná-e nézni azonnal, hol lehet a kulcs?

– Kérdezze meg tőle, mikor használta utoljára, s emlékszik-e hova tette ezt követően, esetleg hova ment utána?

– Igen, nézem... azt mondja a fiam, hogy bezárta a kocsit, mert nem azzal mentek tegnap este a buliba, hanem taxit fizetett a főnök, ő talán a nadrágzsebbe tette a kulcsot...

– Most nem a kártyát nézem, hanem a horáris horoszkópot, amely egy olyan fajta horoszkóp, hogy nem kell se születési dátum, se idő, se egyéb információ, csak egy kérdés, s a kérdés feltevésének a pillanata a fontos, s az, hogy ki kérdezi, a maga fia, vagy ön, vagy a főnöke...

– Ő kérdezi, a fiam, külföldön van most, hova lett az ő kocsijának a kulcsa?

– Rendben, ez egy konkrét kérdés. Tehát megnyitom a horoszkópot... igen, a tárgyat, amit keresünk a Merkúr jelképezi, ő a horoszkóp harmadik házában van, ami az utazást, a taxit jelentheti, a Szűz jegyében van, ami a Föld-elemet szimbolizálja, tehát lent, a taxi alján van, tehát kieshetett a kulcs, s a taxiban esett le. Mivel a Nap is és a Hold is a horoszkóp felső részében találhatóak, meglesz a kulcs a taxiban.

***

Délután jelentkezett is az úr.

– Megvan a kulcs, ahogyan mondta, kiesett a zsebéből, s a taxi ülése alatt megtalálták. Semmi kétségem, kérem a levelező tanfolyamot az ezoterikus dolgok legfontosabb elemeiről. Ezenkívül lenne még néhány kérdésem, amit a horáris horoszkóppal nézzen meg, kérem! Megfogalmazom pontosan és elküldöm üzenetben.