2024. április 26., péntek
BAJNOKOK LIGÁJA

Apró sikerek vagy meglepetés?

A játékosoknak is életre szóló élmény lesz a keddi BL-találkozó” – nyilatkozta a Nemzeti Sportnak Szerhij Rebrov, a Ferencváros ukrán vezetőedzője a magyar csapat mai, Barcelona elleni BL-mérkőzése előtt. A tisztelet már megvan, az élmény megadatik. Már csak az a kérdés, hogy ma 21 órától a Fradi mire lesz képes a gránátvörös-kékek ellen. Évekkel ezelőtt valószínűleg egyértelmű lett volna, hogy a két csapat találkozásakor Messiék pillanatok alatt megsemmisítik a magyar bajnokot, de 2020 elég sok furcsaságot hozott már életünkbe. Ahogyan Rebrov az említett interjúban mondta: a Fradi nem véletlenül jutott BL-csoportkörbe, mert igenis rászolgált arra, hogy ott legyen Európa topcsapatai között. A sorsolás már nem feltétlenül kedvezett a Zöld Sasoknak, de a koronavírus-járvány akár segíthet is a magyar bajnoknak, hiszen a Camp Nouban zárt kapuk mögött, a Barcelona szurkolóserege nélkül rendezik meg a meccset. A csoportkörben a Ferencvárosnak leginkább csak apró sikerekre van kilátása, de egy-egy meglepetés – főleg hazai pályán – elképzelhető. A Fradi a Kisvárda elleni 2:0-s győzelemmel hangolódott a BL-debütálásra, míg a Barcelona meglepő vereségbe (1:0) szaladt a Getafe otthonában.

Az új idény első játéknapján Chelsea–Sevilla, Lazio–Dortmund, továbbá PSG–Manchester United rangadót is játszanak.

KÜLFÖLDI LABDARÚGÁS

A Tottenham elszórta a pontokat

Kane és Szon fantasztikus játékával a Tottenham 16 perc elteltével már 3:0-ra vezetett hazai pályán a West Ham ellen, de Mourinho fiai a hajrában két pontot is elszórtak. A Spurs talán nem vette komolyan a vendégek szépítő találatát a 82. percben, de a 85.-ben már 3:2 volt, a bírói ráadásban pedig Lanzini óriási bombagóllal 3:3-ra alakította az eredményt. A hazaiaknál hosszú idő után újra pályára lépett Gareth Bale.

Angol bajnokság, az 5. forduló: Tottenham–West Ham 3:3, Leicester–Aston Villa 0:1. Az élcsoport: Everton 13, Aston Villa (–1) 12, Liverpool 10 pont stb. Francia bajnokság, a 7. forduló: St.-Étienne–Nice 1:3, Lille–Lens 4:0. Az élcsoport: Lille 17, PSG és Rennes 15 pont stb. Német bajnokság, a 4. forduló: Schalke–Union 1:1. Az élcsoport: Leipzig 10, Bayern és Borussia (D) 9 pont stb. Olasz bajnokság, a 4. forduló: Udinese–Parma 3:2, Roma–Benevento 5:2. Az élcsoport: Milan 12, Sassuolo 10, Atalanta 9 pont stb. Spanyol bajnokság, a 6. forduló: Alavés–Elche 0:2, Huesca–Valladolid 2:2, Betis–Sociedad 0:3. Az élcsoport: Soceidad és Villarreal 11, Real Madrid (–1), Getafe (–1), Cadiz, Granada 10 pont stb.