2024. április 26., péntek
AMERIKAI SPORT

Elmarad a Pro Bowl!

Ebben a szezonban nem rendezik meg a tengerentúli profi amerikaifutball-liga (NFL) hagyományos gálamérkőzését, a Pro Bowlt. Az NFL bejelentése szerint a járvány miatt döntöttek úgy, hogy nem tartják meg az eseményt. A Pro Bowlt eredetileg január 31-én, egy héttel a döntő, a Super Bowl előtt rendezték volna a Las Vegas Raiders vadonatúj arénájában, az Allegiant Stadionban, az NFL ugyanakkor máris bejelentette, hogy a 2022-es Pro Bowl házigazdája lesz a kaszinóváros.
A gálamérkőzésre hagyományosan a közönség szavazza be az amerikaifutball-játékosokat, a szakszervezet (NFLPA) bejelentése szerint a voksolást a meccs elmaradása ellenére megtartják.

Lue a Clippers új edzője

Tyronn Lue veszi át az észak-amerikai kosárlabdaligában (NBA) szereplő Los Angeles Clippers vezetőedzői teendőit. A kaliforniai gárda – tengerentúli sajtóértesülések szerint – öt évre szóló szerződést köt a 43 éves szakemberrel, akinek első számú segítője a vezetőedzői posztra szintén pályázó Chauncey Billups lesz. A bombaerős kerettel rendelkező Clipperst Doc Rivers irányította szeptemberig, a vezetőség azonban menesztette, miután a csapat a rájátszás második körében 3:1-es vezetésről 4:3-ra elbukta a Denver Nuggets elleni párharcot, és kiesett. Az új tréner komoly sikerekkel a háta mögött érkezik a nyugati parti metropoliszba, Lue ugyanis 2016-ban bajnok lett a LeBron James fémjelezte Cleveland Cavaliersszel. Az edző játékosként két bajnokságot nyert (2000, 2001) Los Angeles másik együttesének, a Lakersnek a színeiben.