2024. május 4., szombat
VITORLÁZÁS

A Palicsi Vitorlásklub első helye

A Palicsi Vitorlásklub csapatban megnyerte a Belgrád Trófeája elnevezésű versenyt, amelyet az optimist hajóosztály részére tartottak a szerb fővárosban, a Száva egyik mellégágából kialakult tavon. A kétnapos regattán összesen hetven vitorlázó és a vitorlásiskola növendékei szálltak hajóba. A verseny első napján 2 m/s-os északkeleti szél fújt, és három futamot tartottak, másnap ugyanilyen erősségű, gyenge nyugati szél fújt, és egy futamra került sor.

Csapatban a Nenad Zakić, Aleksa Sretenović, Luka Sretenović, Molnár Bertalan, Kovács Roland, Arnold Tamás, Dudás Andrej alkotta palicsi együttes az első helyen végzett, egyéniben Nenad Zakić a második, Luka Sretenović a harmadik helyen végzett a fiúk mezőnyében, Molnár Bertalan a 12 év alatti fiúk korosztályában az első, ugyanebben a korosztályban összesítettben a második helyen zárta a regattát.

A sikeres belgrádi szereplés után Nenad Zakić a szerbiai válogatottal a szlovéniai Portorožba utazott, ahol az október 18-án kezdődő Európa-bajnokságra való felkészülés zajlik. A válogatottat optimist hajóosztályban a Palicsi Vitorlásklub edzője, Dejan Zakić vezeti.

(A palicsi Vitorlázó Klub támogatója a Bethlen Gábor Alap.)