2024. április 27., szombat
SPORTHÍREK

Megerősítették a belgrádi vb megrendezését

BIRKÓZÁS

A Nemzetközi Birkózószövetség (UWW) hétfőn megerősítette, hogy december 12. és 20. között megrendezik Belgrádban a világbajnokságot. A sportágban az olimpia évében csak az ötkarikás programban nem szereplő súlycsoportok számára szoktak vb-t tartani, de mivel a tokiói játékokat a koronavírus-járvány miatt jövő nyárra halasztották, az UWW július elején bejelentette, hogy idén megrendezi a teljes vb-t Belgrádban. Az UWW közleménye szerint a nemzeti szövetségek több mint 70 százaléka jelezte, hogy indítja versenyzőit a szerb fővárosban, ezért került sor a végrehajtó bizottság részéről a megerősítésre. A nemzetközi szövetségnél legközelebb november 6-án tárgyalnak az esemény lebonyolításának esetleges változásairól a világjárvány függvényében.

Óvatosan optimisták vagyunk a birkózás decemberi visszatérésével kapcsolatban. A sportolók, az edzők és a közreműködők biztonsága a legfontosabb, és mindent megteszünk annak érdekében, hogy ezt Belgrádban is biztosítsuk” – mondta Nenad Lalović, az UWW elnöke.

Az október 19–25-ére halasztott szkopjei junior-Európa-bajnokságot törölték, miután a nemzeti szövetségek visszajelzései alapján nagyon kevesen indultak volna.

NŐI LABDARÚGÁS

A Vajdasági Liga is kipipálva

Az elmúlt hétvége nem sikerült jól a magyarkanizsai női labdarúgóklub számára, a lányok szombaton hazai pályán kikaptak a niši Mašinac csapatától. A vereség ellenére a gárda egyik játékosának mégis jó hétvégéje volt: Kovács Izabella a Tisza Menti Liga, a Szabadkai Körzeti Liga, a női Szuperliga és női I. liga után játékvezetőként bemutatkozhatott a Vajdasági Ligában is. Az ifjú magyarkanizsai hölgy vasárnap Bácsföldváron, a 0:0-s döntetlennel záruló Vojvodina–Mladost (Turia) bajnokin debütált a negyedik osztályban. Izabella 2013 ősze óta több mint 200 mérkőzésen közreműködött főbíróként, illetve partjelzőként.

ÚSZÁS

Koronavírusos a hollandok olimpiai bajnoka

Nem indulhatott el Budapestre, a Nemzetközi Úszóliga (ISL) versenysorozatának e hét végi nyitóeseményére Femke Heemskerk, a hollandok olimpiai és világbajnoka, mivel megfertőződött a koronavírussal. Az eindhoveni úszónő pozitív teszteredményéről edzője, Marcel Wouda számolt be – írta a holland AD, hozzáfűzve, hogy a 33 éves Heemskerknek nincsenek tünetei. A lap szerint ha az újabb tesztje negatív lesz, még bekapcsolódhat a viadalsorozatba.

Az ISL-széria a Duna Arénában péntek délután indul, s a versenyek helyszíne – a decemberi, várhatóan Tokióban zajló döntőt megelőző tíz fordulóval és az elődöntőkkel együtt – a magyar főváros úszókomplexuma marad.