2024. április 27., szombat

Ifikkel nyert az FTC Dániában

A koronavírusos megbetegedések miatt tartalékos Ferencváros 24:21-re győzött a dán Esbjerg otthonában a női kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének hétvégi fordulójában. A vendégek keretéből Kisfaludy Anett, Pásztor Noémi, Kovács Anett, Klujber Katrin, Háfra Noémi, valamint a német Julia Behnke és Emily Bölk is hiányzott, bekerült viszont négy olyan utánpótláskorú kézilabdázó, akik még a felnőtt magyar bajnokságban sem játszottak.

A magyar csapat eleinte remekül tartotta magát, a hazaiak a 11. percben vezettek először, és még a 19. percben is csak 7:6 állt az eredményjelzőn. Ezt követően azonban mezőnyben és támadásban is egyre többet hibázott az FTC, ezt kihasználva az Esbjerg gyors, könnyű gólokkal elhúzott, és a szünetben már 13:9-re vezetett. A második félidő elején a Fradi remek védekezéssel és támadójátékkal felzárkózott, egyenlített, majd a vezetést is átvette. A zöld fehérek előbb egy 9:3-as, majd 5:0-s sorozatot produkáltak, amivel a maguk javára fordították a találkozót. A mezőny legeredményesebb játékosa Kovacsics Anikó volt hat góllal, Schatzl Nadine ötször volt eredményes.

Korábban a B csoportban a Győr hazai pályán 32:25-re legyőzte a dán Odense csapatát. A győriek a BL-ben rekordot jelentő 41 mérkőzésből álló veretlenségi sorozattal büszkélkedhetnek, ami 2018 januárja óta tart.

A 4. forduló, A csoport: Kristiansand–CSM 30:25, Metz–Krim 33:27, Esbjerg–FTC 21:24, Bietigheim–Rosztov-Don 31:32. Az élcsoport: Kristiansand 6, Rosztov-Don 5, Metz és CSM 4 pont stb. B csoport: Győr–Odense 32:25, Budućnost–Brest 22:22, Borussia (D)–CSZKA 28:29. Az élcsoport: CSZKA 7, Győr, Brest és Odense 6 pont stb.