2024. április 19., péntek
DIVAT

Őszi barátunk, a mellény

A női átmeneti ruhatár egyik kedvenc eleme lehet a mellény, melyet szintén a férfiaknak köszönhetünk. A háromrészes öltöny zakója alatt rejtőzködő vékony mellény már a XVII. században tekintélyt szerzett a férfidivat világában, ahol karcsúsító szerepet töltött be. 

Talán pont ezért került át a női gardróbokba, hiszen mély V-kivágásának köszönhetően kiemelte a dekoltázst, szűk fazonja miatt pedig karcsúsította a derekat.

A réteges öltözködés sztárja mára jócskán átalakult, nem csak ing fölött viseljük, hanem az utcai, az irodai, a hétköznapi, az alkalmi és a sportos ruhatárunk részét is képezi.

A különböző stílusok keveredésével a mellény számtalan variációját megtalálhatjuk az üzletek polcain, így egyéniségünkhöz illesztve bármelyik szettünket feldobhatjuk ezzel a praktikus darabbal.

A jelenleg nagyon divatos hosszú mellények mellett a rövidebbek is beszerezhetőek. A mai divatajánlások legelső helyén a blézerfazonú, hosszított mellények állnak, melyek akár második ruhának is megfelelőek lehetnek, ha ügyesen kombináljuk őket. Remekül passzolnak a bőr- vagy farmernadrággal, overállal, szűk ruhával, mini- vagy hosszú szoknyával. A réteges öltözködéshez blúzt, inget, garbót, kiskabátot húzhatunk alá.