2024. április 26., péntek

Felszakadt a zentai uszoda teteje

Az elmúlt hét végén a Tisza mentén viharos, helyenként orkánerejű széllökésekkel kísért hidegfront robogott át, amelynek útját letört ágak, kidöntött kisebb-nagyobb fák, megrongált tetőszerkezetek jelzik.

Méretes luk tátong az úszómedence tetején (Gergely József felvétele)

Méretes luk tátong az úszómedence tetején (Gergely József felvétele)

Zentán a Népkertben található fedett uszoda tetejét is felszakította a szél. A lexánborítású (kemény polikarbonát gyanta) kék kis medence tetőszerkezete rongálódott meg. Amint az a mellékelt felvételen is látható, mintegy tíz négyzetméteren hiányzik a tető az uszoda felett. A szél feltépte a műanyag borítást, amelynek egy része a félkörívű tetőzet oldalán lóg.

Félő, hogy amennyiben sürgősen nem javítják ki, nem pótolják a hiányzó részt, és nem rögzítik a többi, még a helyén lévő, de már felszakított tetőelemet, a szeles időjárás további károkat okoz. Amint azt Aleksandar Zelić, a zentai községi tanács sporttal megbízott tagja elmondta, a tetőszerkezet megjavítására már kértek árajánlatot az Azur Kft.-től, amely korábban az uszoda tetejének a kivitelezője volt, és rendelkezik a megfelelő emelőszerkezettel a hiba kijavításához.

– Sajnos a fémkonstrukciós tetőszerkezetet a párás, nedves levegő már annyira kikezdte, annyira rozsdásak a vas tartógerendák, hogy a mostanihoz hasonló meghibásodásokra a jövőben is számítani lehet. Mindaddig nem várható a probléma tartós megoldása, amíg nem lesz új fedett uszodánk. Nagyon várjuk már a tervezett úszó- és vízilabda-akadémia építésének a kezdetét. Szeretnénk, ha az Azur Kft. mielőbb megjavítaná a tetőt, mert az úszók és a vízilabdázók is ősztől tavaszig csak itt tudnak edzeni, ez az egyetlen fedett uszoda Zentán – mondta a sportfelelős.