2024. április 26., péntek
EURÓPA-LIGA

Jereván helyett Nicosia

Ma 19 órakor az örményországi Jereván helyett a ciprusi Nicosia lesz a házigazdája az Ararat–Crvena zvezda El-selejtezős mérkőzésnek. A csoportkörbe jutásért rendezett egymeccses párharcot az Örményország és Azerbajdzsán között kirobbant fegyveres konfliktus miatt kellett másik országba helyezni. A Zvezdának nem lesz ismeretlen a környezet, hiszen két hete az Omonia vendégeként már jártak itt a belgrádiak, akkor tizenegyespárbajban kiesett a szerb csapat a BL-selejtezőből.

Magyarországnak biztosan van egy európai kupaporondon szereplő együttese, ám ez a szám ma este megduplázódhat, hiszen a Fehérvár az Európa-liga-főtábláért harcolt (20 óra). A székesfehérvári gárda Belgiumba utazott, ahol az újvidéki Vojvodinát búcsúztató liège-i Standard lesz az ellenfél. A zentai Nemanja Nikolić a találkozót megelőzően nyilatkozott a sajtónak: „Ha jól tudom, korábban még nem volt példa arra, hogy két magyar csapat is egy időben jusson el a csoportkörig. Évek óta sokat teszünk azért, hogy ennek realitása legyen. Magyar emberként szeretnék két magyar csapatot a csoportkörben látni. Azért jöttem haza, hogy újra átéljem, amit 2012-ben sikerült.”

KÜLFÖLDI LABDARÚGÁS

A toalettől a továbbjutásig

A Mourinho irányította Tottenham 1:1-es rendes játékidő után tizenegyespárbajban felülmúlta a Lampard vezette Chelsea-t az angol ligakupa nyolcaddöntőjében. A londoni kékek a hajráig előnyben voltak, Mourinhónak pedig nem volt több cseréje, Diert viszont a 75. perc környékén szólította a természet, így az öltözőbe rohant. A portugál szakember egy kicsit megsürgette játékosát, pár perccel később pedig egalizált a Tottenham. A többi már történelem, Dier büntetőt érvényesített, sőt a meccs embere cím is hozzá került!

Angol ligakupa, nyolcaddöntő: Tottenham–Chelsea 1:1 (11-esekkel 5:4). Spanyol bajnokság, a 4. fordulóban: Sociedad–Valencia 0:1, Getafe–Betis 3:0. Az élcsoport: Getafe (–1) és Valencia 7, Betis és Granada (–1) 6 pont stb. @sz = n fm

Tizennégy koronavírusos a Genoánál

A korábbi kettő után további tizenkét játékos, illetve stábtag esetében mutatták ki, hogy megfertőződött a koronavírussal a Genoa csapatánál. Szombaton előbb a kapus Mattia Perinről, majd a középpályás Lasse Schönéről derült ki, hogy pozitív tesztet produkált, de a csapat vasárnap lejátszotta olasz bajnoki mérkőzését Nápolyban, ahol 6:0-ra kikapott. További tesztek aztán kimutatták, hogy újabb tizenkét Covid-19-fertőzött van. Így kérdésessé vált, hogy a Torino elleni szombati hazai mérkőzést le tudja-e játszani a genovai csapat.