2024. április 27., szombat
BAJNOKOK LIGÁJA

Szoboszlaival a legjobbak közé?

Ma 21 órától újabb három visszavágóval véget ér a BL-selejtező 4. köre. Magyar szempontból a leginkább érdekes találkozó a Salzburg–Makkabi Tel-Aviv összecsapás lesz, amelynek első felvonását az osztrákok nyerték meg 2:1-re. Szoboszlai kiváló játékkal és egy értékesített tizenegyessel segítette a Salzburgot, hazai pályán pedig még a minimális 1:0-s vereség is az osztrákok továbbjutását hozná. A PAOK–Krasznodar odavágóját az oroszok nyerték meg 2:1-re, a görögöknél pedig három brazil játékos is sérüléssel bajlódik, így kérdés, hazai pályán mire megy a szerb Živkovićtyal a kapuban kiálló PAOK. A Midtjylland és a prágai Slavia csatáján a nulláról indulnak a felek, mivel az első mérkőzés gól nélküli döntetlennel zárult.

KÜLFÖLDI LABDARÚGÁS

Egy hiba, egy gól Robertsontól

Hétfő este a bajnok Liverpool 3:1-re legyőzte az Arsenalt a Premier League 3. fordulójában. A derbit az Ágyúsok kezdték jobban: Lacazette jókor volt jó helyen, amikor Robertson óriási hibát vétett saját tizenhatosán belül, és a francia csatár elé tálalta a labdát. Nem sokkal a londoniak vezető találata után Mané egalizált, a 34. percben pedig Robertson jóvátette korábbi hibáját, és megfordította az állást. A végeredményt a csereként beálló, a ’Poolban most debütáló Jota állította be. A Vörösök három játéknap után a Leicesterrel és az Evertonnal karöltve százszázalékosak az angol élvonalban. A Serie A-ban a Siniša Mihajlović vezette Bologna brillírozott, és 4:1-re diadalmaskodott a Parma felett.

Angol bajnokság, a 3. fordulóban: Fulham–Aston Villa 0:3, Liverpool–Arsenal 3:1. Az élcsoport: Leicester, Liverpool és Everton 9 pont stb. Olasz bajnokság, a 2. fordulóban: Bologna–Parma 4:1. Az élcsoport: Napoli, Milan, Verona 6, Sassuolo és Juventus 4 pont stb.