2024. április 27., szombat
SPORTHÍREK

A Tampa a bajnok

NHL

A Tampa Bay hódította el az idén jócskán eltolódott NHL-szezon serlegét, a Stanley-kupát. A Lightning a nagydöntő hatodik meccsén Point (13.) és Coleman (28.) góljaival lépett el, a Dallas együttese részéről pedig még szépítő találat sem érkezett, így a keleti gárda 2:0-s győzelme a trófeát jelentette. A Tampa 2004 után a franchise történetében másodszor lett NHL-bajnok.

NHL, nagydöntő: Dallas–Tampa 0:2 (a sorozatot a Tampa nyerte meg 4:2-re).

KÉZILABDA

Októberben rajtol az idény

A balkan-handball.com internetes szakportál értesülései szerint október 10-én rajtol a férfi kézilabda SEHA-liga következő idénye. Az oldal beszámolója szerint az előző szezonhoz képest kettővel kevesebb együttes indul, mivel a moszkvai Szpartak és a Pekingi Sportegyetem csapata sem vállalta a szereplést. A címvédő Veszprém a horvát Zagreb, a fehérorosz Meskov, az északmacedón Eurofarm és a šabaci Metaloplastika együttesével szerepel a B csoportban, míg az A jelű ötöst a szkopjei Vardar, a szlovák Tatran Prešov, az újvidéki Vojvodina, az ukrán Motor és a našicei Nexe alkotja. A csoportkörben mindenki kétszer játszik mindenkivel, majd a negyeddöntők következnek, a sorozat pedig négyes döntővel zárul.

Zentai siker Zsablyán

A minap Zablyán négy csapat – a hazai ŽSK, a Crepaja, a kovini Radnički és Zenta – részvételével lezajlott a honi II. kézilabdaliga északi csoportjának selejtezője. A Tisza-parti együttes előbb a Crepaját (33:26), majd a döntő mérkőzésen a ŽSK-t (25:24) is legyőzte, így indulhat a II. ligában. A hazaiak elleni találkozó rendkívül izgalmasan telt, az első félidő során a zsablyaiak mindvégig vezettek, a szünetet követően azonban a zentaiak fokozták a tempót, előbb egyenlítettek, majd a játékrész közepére háromgólos előnyt szereztek. A ŽSK a hajrában ugyan közelebb tudott férkőzni, többre azonban nem futotta erejéből.

ATLÉTIKA

Öt hónap haladék az oroszoknak

A nemzetközi atlétikaszövetség (WA) jövő év március 1-jéig meghosszabbította a határidőt arra, hogy a 2015-ben felfüggesztett orosz tagszövetsége (VFLA) kellőképpen javítson tevékenységén, és közelebb kerüljön teljes jogú tagságának helyreállításához. A határidő meghosszabbítását illetően a WA megjegyezte, hogy a VFLA-nak jelenleg még nincs készen a követelményeket hiánytalanul tartalmazó, részletes és elfogadható terve, amely ha márciusig sem készül el, a világszövetség újragondolja a VFLA kizárásának kérdését. A kizárást a nyáron azzal kerülte el az orosz szövetség, hogy a 10 milliós büntetésből kifizetett 6,31 millió dollárt, majd a fennmaradt részt is.