2024. április 25., csütörtök

Negyvenöt motoros vesztette életét a szerbiai utakon

A rollerezés első szerbiai áldozata egy 16 éves fiatal

Idén 45 motoros vesztette életét a szerbiai utakon, ami az éves átlagnak felel meg, miközben még bő három hónap maradt hátra a 2020-as évből. Arról nem szólva, hogy a rendkívüli állapot miatt csaknem két hónappal kevesebbet közlekedhettünk, mint más esztendőkben.

A nagyszámú áldozat és baleset okai között elsősorban a gyorshajtás és a bizonyítási vágy szerepel.

A szakemberek ismételten rámutattak – írja a Szerbiai RTV –, hogy a megfelelő védőfelszerelés segít a túlélésben, de a felszerelésnek eredetinek és bejegyzettnek kell lennie.

Szakemberek arra is felhívják a figyelmet, hogy a tanítás megkezdésével mind tömegesebb az elektromos rollerek használata, és sajnos az ortopédiai osztályokról olyan hírek érkeznek, hogy ennek is megvan az ára, sajnos szinte naponta jelentkeznek olyan fiatalok, akik rollerezés közben sérülést szenvedtek. Ezek a sérülések gyakran életreszóló nyomot hagynak. A rollerezésnek megvan az első szerbiai áldozata is, aki egy 16 éves fiatal volt.

A szakemberek emiatt is sürgetik az elektromos roller használatának szabályozását, mint mondták, nem kell várni az év végéig, hanem mielőbb törvényes keretek közé szorítani  az elektromos rollerek használatát.