2024. április 27., szombat
AMERIKAI SPORTOK

Egyenlített a Tampa

NHL

Izgalmas mérkőzésen egyenlített a profi jégkorongliga (NHL) nagydöntős sorozatában a Tampa Bay. A Lightning Point, Palat és Shattenkirk révén az első harmad derekán 4 perc alatt 3:0-s előnyre tett szert a Dallas ellen. A középső periódus rengeteg kiállítást, ezzel emberelőnyös helyzeteket hozott mindkét oldalon, de csak egyetlen gól született, Pavelski szépített. A harmadik harmad 6. percében a Stars Janmark révén egyetlen találatra került az egyenlítéstől, de ez még az utolsó percek üres kapus rohamozásával nem jött össze, így két meccs után döntetlenre áll a párharc.

NHL, nagydöntő: Tampa Bay–Dallas 3:2 (1:1).

NFL

Sztárjátékosok sora dőlt ki

Sztárjátékosok sora dőlt ki a profi amerikaifutball-liga (NFL) második játékhetén. A legnagyobb veszteségeket a legutóbbi Super Bowlon vesztes San Francisco 49ers csapatának kellett elkönyvelnie: a kaliforniaiaktól az előző idény legjobb újonc védőjének választott Nick Bosának és az ugyancsak a védőfalban játszó Solomon Thomasnak térdszalagszakadás miatt várhatóan az egész idényt ki kell hagynia. A New York Jets ellen megnyert találkozón bokasérülést szenvedett az irányító Jimmy Garoppolo is, akire néhány hetes kihagyás vár, míg a futók közül Raheem Mostert és Tavin Coleman dőlt ki. Minden bizonnyal ugyancsak a teljes idényre megsérült Saquon Barkley, a New York Giants klasszis futója, míg a Carolina Panthers ugyanezen a poszton az előző idényben az év csapatába választott Christian McCaffrey-t veszítette el. Utóbbi esetében még kérdéses, mennyi időre vált harcképtelenné.

Súlyos pénzbüntetések

Három csapatra és vezetőedzőire is súlyos pénzbüntetést szabott ki az NFL az egészségügyi szabályok megsértése, maszk mellőzése miatt. Kyle Shanahannak, a San Francisco vezetőedzőjének, valamint Vic Fangiónak, a Denver Broncos és Pete Carrollnak, a Seattle Seahawks trénerének egyformán 100 ezer dollárt kell fizetnie, míg az egyesületeket 250 ezer dollárra büntették. Várhatóan több szakembernek kell még szembenéznie hasonló büntetéssel, ugyanis az előzetesen előírt protokollt jó néhányan csak részben vagy hiányosan tartották be.