2024. április 26., péntek

Vége a TSC rossz sorozatának

Szabács: Mačva–TSC 1:4 (0:3)

Városi stadion, vezette: Milanović. Gólszerzők: Adamović az 56., illetve Banjac a 8., a 17., Santrač a 24. és Tomanović a 63. percben.

Mačva: Gordić, Pejović (Dukić, 65.), Ristivojević, Mijailović, Dabić, Božić (Žukanović, 46.), Ivić, Adamović, Obrovac (Knežević, 79.), Marković (Šušnjar, 79.), Ortíz (Tripković, 86.).

TSC: Filipović, Varga, Antonić, Babić, Petrović (Ponjević, 58.), Tomanović, Santrač (Tumbasević, 58.), Banjac (Duronjić, 58.), Milićević, Zec (Đurić, 76.), Lukić (Szilágyi, 73.).

Sorozatban három elveszített bajnoki mérkőzés után tudott újra diadalmaskodni a Szuperliga 8. fordulójában a topolyai TSC együttese hétfő este a szabácsi Mačva otthonában. A kék-fehérek már az első félidőben, húsz perc leforgása alatt eldöntötték a három pont sorsát: Banjac a 8. és a 17. percben lőtt gólt a tizenhatoson belülről, Santrač pedig a 24. minutumban kb. 20 méterről vette be Gordić kapuját. A második félidő elején Adamović kihasználta a rosszul helyezkedő védők hibáját és szépített, de a csapatkapitány Tomanović a másik oldalon egy fejessel beállította a 4:1-es végeredményt. Szabó Zoltán, a TSC vezetőedzője a meccs után elmondta, az FCSB elleni El-selejtezős találkozó lendületet adott a csapatnak, így a gárda ezúttal sokkal jobb produkciót nyújtott, mint az előző bajnokikon.

A TSC 11 ponttal jelenleg a Szuperliga 10. helyén áll. Szombaton a csapat 16 órakor lép pályára Zentán, ahol a szabadkai Spartacus lesz az ellenfél.

Szuperliga, az élcsoport: Crvena zvezda 24, Partizan 18, Vojvodina 17, … TSC 11 pont stb.