2024. április 27., szombat

Sikeres est Lanáért

A belcsényi kultúrotthonban humanitárius rendezvényt tartottak, Karnevál Lana első lépéséért címmel. Az esemény célja az volt, hogy minél nagyobb pénzsegélyt gyűjtsenek a rakováci Lana Jovanović szüleinek, a kislány gerinceredetű izomsorvadásban szenved, ami könnyen halálos kimenetelű lehet. A rendezvényt a belcsényi Radosnica egyesülete szervezte, melynek alkalmával 510.215 dinárt sikerült összegyűjteni. A fellépők között volt a belcsényi Koffer Színház, amelyben ovis és kisiskolás gyermekek szerepeltek, Elena Govero és a Music star csapata, tamburások és versmondók a Brile kulturális egyesületből, Đorđe Kovačević gyermekíró, Dejan Ćirjaković színész, Miki Muratović zenész és a Tribal együttese, valamint a Haos animátorok.

Marijeta Dir szervező, a Radosnica egyesületből elmondta, hogy Belcsény a jövőben is rendezni fog hasonló eseményeket Lana Jovanović felépülésének érdekében. – A kislány a községünk szülötte, arra törekszünk, hogy minél több embert bevonjunk ebbe az akcióba, mert tudjuk, hogy mennyire fontos a gyors műtéti beavatkozás a gyermek és szülei számára. Az előadók és fellépők jóakaratának és emberszeretetének köszönhetően minden elvárást felülmúltunk és mintegy fél millió dinárt sikerült összegyűjtenünk egy este alatt. Ennek ellenére reméljük, hogy ez csak a kezdet és felhívjuk a többi várost és községet, hogy csatlakozzanak következő rendezvényeinkhez – mondta Dir.

A kislány gyógyításához hihetetlen összeget, mintegy 2,1 millió dollárt kell összegyűjteni, amelyhez még további 300-400 ezer dollárt szükséges hozzáadni a további kórházi kezelésre és más kiadásokra.