2024. április 27., szombat

Fellendíteni Szabadka sportéletét

A város vezetősége fogadta a Szerbiai Sportszövetség képviselőit

Csütörtökön Szabadka volt a házigazdája a sporttörvény módosításával kapcsolatos panelbeszélgetésnek, amelyen a Szerbiai Sportszövetséghez tartozó 13 területi szövetség tagjai és a város vezetősége vett részt. Ennek keretében Stevan Bakić, Szabadka polgármestere és dr. Pásztor Bálint, a városi képviselő-testület elnöke fogadta a Szerbiai Sportszövetség képviselőit, Davor Štefanek elnököt, Goran Marinković titkárt és Nenad Đurđević professzort, a szövetség jogi tanácsadóját. Ezután közös sajtótájékoztatót tartottak a szabadkai városházán.

Részlet a fogadásról (Gergely Árpád felvétele)

Részlet a fogadásról (Gergely Árpád felvétele)

Örülök, hogy a Szerbiai Sportszövetség képviselői ellátogattak hozzánk. Nagy megtiszteltetés számomra, hogy köszönthettem a Szerbiai Sportszövetség elnökét, a szabadkai születésű, olimpiai és világbajnok birkózót, Davor Štefaneket, Goran Marinković titkárt és Nenad Đurđević professzort. Szabadka csaknem százötven aktív sportklubbal és -egyesülettel, illetve több bajnokkal büszkélkedhet. Remélem, hogy a jövőben több sporttal kapcsolatos projektumot tudunk majd megvalósítani városunkban – nyilatkozta Bakić.

Štefanek elmondta, hogy Szabadkán tartották az első panelbeszélgetést a törvénymódosítással kapcsolatban.

Sportolóként mindannyian büszkék vagyunk az elődeinkre. A Szerbiai Sportszövetség segítséget fog nyújtani Szabadkának abban, hogy minél színvonalasabb legyen a város sportélete, és hogy minél több sikeres sportolóval büszkélkedhessenek. Szabadkának folytatnia kell a sportolók támogatását és a sportba való befektetéseket – emelte ki az olimpiai bajnok.

Dr. Pásztor Bálint hangsúlyozta, Szabadka mindig is a sport városa volt, hiszen rengeteg olimpiai, világ- és Európa-bajnokot adott a világnak. Fontosnak tartja a Szerbiai Sportszövetséggel való együttműködést és a sporttörvény módosítását is.

A Szerbiai Sportszövetség az előző években is segítette a városban folyó, sporttal kapcsolatos beruházásokat. Sikerült megvalósítani a sportcsarnok klimatizációját és az atlétikai pálya kiépítését. Bízunk benne, hogy a jövőben is sikeres lesz az együttműködés – tette hozzá a képviselő-testület elnöke.