2024. május 11., szombat

Tatarozás után online oktatás

Húsz nap múlva teljesen megújul az egykori komitét épülete Nagybecskereken

Nagybecskerek központjában az egykori pártház, vagy közkedveltebb nevén, a komitét épületének tatarozása a végéhez közeledik, és hamarosan megkezdheti ott a munkáját a karlócai magánegyetem Menedzsment Kara (FAM). Erről tartottak sajtótájékoztatót a városháza kerthelyiségében, ahol a város illetékesei mellett – Čedomir Janjić, a szkupstina elnöke, Duško Radišić és Simo Salapura polgármestersegédek – jelen volt az egyetem dékánja, professzor dr. Goran Kvrgić is.

(Kónya-Kovács Otília felvétele)

(Kónya-Kovács Otília felvétele)

Az 1962-ben épült pártház felújítása a múlt év derekától folyt, és a második és a harmadik emeleten, valamint a padlástéren az egyetemi kar kap helyet, egyébként az egész épületet egy művelődési-oktatási központként képzelték el. A karlócai magánegyetem különben néhány éve van jelen Nagybecskereken, és mindig is arra törekedtek, hogy a hallgatóiknak, akik tovább szeretnék fejleszteni tudásukat, állandó jelleggel új lehetőségeket nyújtsanak, így újabb szakok is már beírhatók a 2020/2021-es tanévtől. A FAM egyébként más egyetemekkel is szorosan együttműködik, és annak köszönhetően a fiataloknak arra is lehetőségük van, hogy a kiválasztott irányzatot tanulják a szülővárosukban.

Professzor dr. Goran Kvrgić dékán elmondta, hogy az elkövetkező húsz napban teljesen befejeződnek a munkálatok az épület felújításán, a munka megkezdése pedig az aktuális járványhelyzettel, illetve a legaktuálisabb rendelkezésekkel lesz összhangban, több mint valószínű, hogy a kezdetben online tartják a képzéseket.

Čedomir Janjić, a szkupstina elnöke a sajtótájékoztatón elmondta, hogy örömmel tölti el a város vezetését az, hogy a teljesen elhanyagolt, komitét épülete teljesen megújul, és hogy egy nagyon fontos intézménnyé válik, ugyanakkor hozzátette, hogy Nagybecskereken is végezhetik egyetemi tanulmányaikat az érdekeltek, így a szülővárosukban tudják marasztalni a legtehetségesebb gyerekeket, hiszen adottak a lehetőségek erre. Az épület végre a város tulajdonába került, így biztosra vehető, hogy az elkövetkező években egy jelentős központtá válik az emberek életében.