2024. április 26., péntek

Szeptember 21-én választják meg Újvidék polgármesterét

Jelena Marinković, az újvidéki képviselő-testület új elnöke szeptember 21-re tűzte ki a városi parlament ülését, amelyen megválasztják a polgármestert, a polgármester helyettesét, valamint a városi tanács tagjait.

Hétfőn, szeptember 21-én összeül a városi képviselő-testület, a napirendi pontok között szerepel a polgármester, helyettese, valamint a városi tanács tagjainak a megválasztása is (Dávid Csilla illusztrációja)

Hétfőn, szeptember 21-én összeül a városi képviselő-testület, a napirendi pontok között szerepel a polgármester, helyettese, valamint a városi tanács tagjainak a megválasztása is (Dávid Csilla illusztrációja)

A szeptember 21-ei ülés napirendjén szerepel többek között Vladimir Jelić városi tanácsnok lemondása, valamint a városi választási bizottság elnökének, titkárának és tagjainak lemondása is, akárcsak az új tagjelöltek és helyetteseiknek a beiktatása.

Ezenkívül a városi honatyák megvitatják az Aleksandar Vučić – A gyermekeinkért választási lista jelöltjei mandátumának az elfogadását.

A napirendi pontok között szerepel még azoknak a tanácsnokoknak mandátummegszűnése is, akiket ideiglenesen választottak meg az önkormányzati választások miatt, valamint az újvidéki képviselő-testület új tanácsnokai mandátumának az elfogadása.

Miloš Vučević, Újvidék polgármestere pár nappal ezelőtt elmondta, hogy még folynak az egyeztetések a koalíciós partnerekkel és a kisebbségi pártokkal a városi hatalom megalakításának érdekében – olvasható a 021.rs honlapján.

– Megbeszéléseket folytatunk a Szerb Szocialista Párttal, a Vajdasági Szociáldemokrata Ligával és a kisebbségi pártokkal, főként a Vajdasági Magyar Szövetséggel a városi hatalom megalakításáért, de az is megtörténhet, hogy még más pártok, politikai tömörülések is társulnak a koalícióhoz. Szeptember 21-én, hétfőn alakul meg az új városi hatalom, és ezek után nagyon gyorsan sorra kerülhet a képviselő-testület következő ülése, amelyen megvitatjuk az előző év költségvetésének a megvalósítását. Ezt követi a városi büdzsé átütemezése, majd belekezdünk a jövő évi költségvetés tervezésébe. Mozgalmas lesz a következő hét, de a városi hatalom megalakítása körül már nincsenek nagyobb dilemmák – magyarázta Újvidék polgármestere.