2024. május 11., szombat

Előzetes letartóztatásban Kontić két segítőtársa

A szerbiai média egy része téves fotót közölt a brutális újvidéki verekedés elkövetőjéről

Bűnrészesség miatt harminc napos előzetes letartóztatásba helyezte az Újvidéki Felsőbíróság O. L.-t (30) és L. V.-t (38), akiket azzal gyanúsítanak, hogy részt vettek a 28 éves M. M. elleni brutális támadásban, melyet a közösségi médiának köszönhetően ismert meg a nyilvánosság. A különlegesen kegyetlen tett fő gyanúsítottja Ivan Kontić szökésben van.

O. L.-t a verekedésben való részvétellel gyanúsítják, L. V.  pedig a gyanú szerint Kontićnak segített a szökésben. A bíróságon mindketten hallgatással védekeztek, és mint kiderült, mindketten vaskos rendőrségi dossziéval rendelkeznek. A 021.rs honlap szerint Kontić ellen nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki gyilkossági kísérlet miatt.

A bűntett augusztus 24-én történt az újvidéki Zsidó utcában, az ügyészség azonban csak szeptember 12-én kezdett vizsgálódni az ügyben, miután a közösségi térben a 11-én felkerült felvétel megrökönyödést váltott ki.

Emlékeztetőül: Ivan Kontić augusztus 24-én eszméletlenre verte M. M.-et, majd eltörte a magatehetetlen férfi mindkét kezét. A felvétel Miroslav Parovićnak, a Népi Szabadság Mozgalom párt tagjának köszönhetően került a nyilvánosság elé, s az újvidéki rendőrség ekkor adott ki közleményt az esettel kapcsolatban, és tette közzé a gyanúsítottat ábrázoló fényképet.

A montenegrói köztelevíziónak (RTCG) köszönhetően azonban újabb váratlan mozzanatra derült fény a mai nap folyamán, ugyanis megszólalt egy nikšići fiatalember, akit ugyancsak Ivan Kontićnak hívnak, mivel több szerbiai médiában az ő fényképét közölték a brutális bűncselekményt elkövető Ivan Kontić fényképe helyett. Mint mondta, nem ő az újvidéki bűntett elkövetője, csak megegyezik a neve a bűntett elkövetőével. A RTCG-nek kijelentette, hogy megbélyegezték sokan, mivel montenegrói zászlóval és sapkával készült fotóit megtalálták. Furcsállja, hogy épp senki sem ellenőrizte a valódi elkövető identitását, az ő tekintélye viszont csorbát szenvedett, fenyegető leveleket is kapott, amit jelentett a rendőrségen.