2024. április 26., péntek
KORONAVÍRUS SZABADKÁN

Egy fővel emelkedett a kórházban ápoltak száma

A Szabadkai Közkórház csütörtöki jelentése szerint az intézmény koronavírusos légúti megbetegedésekkel foglalkozó részlegében az elmúlt 24 órában 10 vizsgálatot végeztek el, közülük 4 vizsgálat ellenőrző jellegű volt. A teszteltek közül 3 személyt tartottak bent további kórházi kezelés céljából az intézményben.

Az elmúlt 24 órában 2 pácienst engedtek haza. Gyógyításuk otthoni körülmények között folytatódik.

(Fotó: Gergely Árpád)

(Fotó: Gergely Árpád)

A kórház Covid-részlegében, amely magában foglalja a Covid-központot, a fertőző osztályt, valamint az intenzív osztály egy részét, jelenleg összesen 5 beteget ápolnak. A jelentés szerint egyetlen beteg sem szorul gépi lélegeztetésre.

A közkórház napi jelentéséből azt is megtudhattuk, hogy az intézmény dolgozói között nem regisztráltak újabb koronavírus-fertőzést.

A kórház emellett értesíti a polgárokat, hogy azok, akiknek hozzátartozóját koronavírussal, illetve koronavírus-fertőzés gyanújával az intézményben ápolnak, telefonon informálódhatnak rokonuk hogylétéről. A hozzátartozók mindennap 13 és 14 óra között hívhatják az intézményt a 024/555-222-es telefonszámon. Az intenzív osztály a 343-as, a fertőző osztály a 261-es, a Covid-központ pedig a 484-es lokálon érhető el.