2024. április 26., péntek
NEMZETEK LIGÁJA

Mint a vb-döntőben

Griezmann a kihagyott büntető ellenére is jól teljesített (Fotó: Beta/AP)

Griezmann a kihagyott büntető ellenére is jól teljesített (Fotó: Beta/AP)

Kedden este kiváló mérkőzésekkel ért véget a Nemzetek Ligája 2020/2021-es szezonjának első dupla fordulója. A legnagyobb érdeklődés természetesen a 2018-as oroszországi vb-döntő, azaz a francia–horvát reprízét övezte. Az eredmény ugyanúgy 4:2 lett Franciaország javára, mint két éve a fináléban, de Horvátország azért kellőképpen ráijesztett Llorisékra. A vendégek Lovren góljával már a 17. percben előnybe kerültek, a félidőre mégis a francia vezetéssel vonultak el a csapatok: Griezmann találata és Livaković öngólja a hazaiak felé billentette a mérleget. A fordulás után a csereként beálló Brekalo egalizált, az utolsó fél óra azonban a gallokról szólt. Upamecano és Giroud megmozdulásaival végül könnyedén diadalmaskodtak Deschamps fiai. A fentebb említett Griezmann a gólja mellett egy asszisztot is kiosztott, de a nevéhez egy csúnya statisztika is kapcsolódik: a Barcelona támadója lett az első francia válogatott labdarúgó, aki zsinórban három tizenegyest is elhibázott! Ugyanezen csoportban Cristiano Ronaldo a CR7 néven elhíresült márkanevét CR100-ra javíthatta, hiszen az ötszörös aranylabdás 100., nem sokkal később 101. gólját is megszerezte a portugál válogatottban, vezérletével pedig 2:0-ra nyert Svédország ellen az NL-címvédő.

Az angolok óriásit szenvedtek a dánokkal, a vége gól nélküli döntetlen lett. A kvartett másik párharcán a belgák 5:1-gyel padlóra küldték Izlandot. Az alacsonyabb divíziók öt meccsén egyetlen hazai győzelem született, a három vendégsiker mellé egy döntetlen is párosult.

A Nemzetek Ligája újabb dupla fordulóval októberben folytatódik.

NL, 2. forduló, A divízió, 2. csoport: Belgium–Izland 5:1, Dánia–Anglia 0:0. A csoport állása: Belgium 6, Anglia 4, Dánia 1, Izland 0 pont. 3. csoport: Franciaország–Horvátország 4:2, Svédország–Portugália 0:2. A csoport állása: Portugália és Franciaország 6, Svédország és Horvátország 0 pont. C divízió, 1. csoport: Ciprus–Azerbajdzsán 0:1, Luxemburg–Montenegró 0:1. A csoport állása: Montenegró 6, Luxemburg és Azerbajdzsán 3, Ciprus 0 pont. 2. csoport: Örményország–Észtország 2:0, Grúzia–Észak-Macedónia 1:1. A csoport állása: Észak-Macedónia és Grúzia 4, Örményország 3, Észtország 0 pont. D divízió, 2. csoport: San Marino–Liechtenstein 0:2. A csoport állása: Liechtenstein és Gibraltár 3, San Marino 0 pont.