2024. április 24., szerda
NEMZETEK LIGÁJA

A szerbeknek nem megy

Csata volt, gól viszont nem a szerb–törökön (Fotó: Beta/AP)

Csata volt, gól viszont nem a szerb–törökön (Fotó: Beta/AP)

Szerbia válogatottja vasárnap este gól nélküli döntetlent játszott Belgrádban Törökország ellen a Nemzetek Ligája B divíziójának 2. fordulójában. Ljubiša Tumbaković legénysége ezúttal sem mutatott túl sokat a pályán. A Sasok hibákkal teli 90 percet produkáltak. A pontszerzés még így is dicséretesnek mondható, hiszen Kolarovot a 49. percben kiállították. A törökök a hátralévő időszakban jobban futballoztak, de nagy helyzetet nem dolgoztak ki. A rosszban jó is van: Szerbia 11 mérkőzés után végre nem kapott gólt, erre legutóbb 2018. október 14-én volt példa a Románia elleni NL-meccsen. Az Európa-bajnokság pótselejtezője egy hónapnyira van, Norvégiával szemben pedig a mutatott játéknál sokkal-sokkal több kell a kontinensviadalra való kijutáshoz.

Az A osztályban Németország újabb 1:1-es döntetlent játszott, ezúttal Svájc ellen. Löw gárdája hiába vezetett az első félidőben, a svájciak a szünet után egalizáltak. Spanyolország az Ukrajna elleni 4:0-val gálázott. A La Roja legjobbja a második válogatottmeccsén pályára lépő Ansu Fati volt. A Barcelona tehetsége alig két perc után kiharcolt egy büntetőt, majd a 32. minutumban szépségdíjas góljával történelmet is írt. Fati 17 évesen és 311 naposan a spanyolok legfiatalabb gólszerzője lett. Rajta kívül Ramos kétszer, Torres egyszer volt eredményes, a győzelemmel pedig élre álltak Luis Enrique fiai.

Nemzetek Ligája, A divízió, 2. forduló, 4. csoport: Spanyolország–Ukrajna 4:0, Svájc–Németország 1:1. A csoport állása: Spanyolország 4, Ukrajna 3, Németország 2, Svájc 1 pont. B divízió, 3. csoport: Szerbia–Törökország 0:0. A csoport állása: Oroszország 6, Magyarország 3, Törökország 1, Szerbia 1 pont. 4. csoport: Wales–Bulgária 1:0, Írország–Finnország 0:1. A csoport állása: Wales 6, Finnország 3, Írország 1, Bulgária 1 pont. C divízió, 3. csoport: Szlovénia–Moldova 1:0, Koszovó–Görögország 1:2. A csoport állása: Görögország 4, Szlovénia 4, Koszovó 1, Moldova 1 pont. D divízió, 1. csoport: Andorra–Feröer szigetek 0:1, Málta–Lettország 1:1. A csoport állása: Feröer szigetek 6, Lettország 2, Málta 1, Andorra 1 pont.