2024. április 27., szombat

Zenta lovasa nyerte a Vajdasági Futamot

A délben kezdődött elődöntők után este hat órakor mérték össze erejüket a Vajdasági Vágta legeredményesebb lovasai Szabadkán. A döntő futamba Zenta színeiben Gulyás Szabolcs, Oromhegyes színeiben Dudás József, Szabadka színeiben Báló Attila, és Kishegyes színeiben Cékus Árpád jutott. A csatát Zenta lovasa, Gulyás Szabolcs nyerte meg Déva Szándék lovával, második Kishegyes (Cékus Árpád Bessie lovával), harmadik Szabadka (Báló Attila Montana lovával), negyedik pedig Oromhegyes lovasa (Koncz Dorottya Bohóc névre hallgató lovával) lett. Ők már biztosan ott lesznek a budapesti Nemzeti Vágtán a címvédő, Temerint képviselő Nagy Arnold mellett – ez vált biztossá a szabadkai lóversenypályán. 

Idén nyolcadik alkalommal szervezte meg a Vajdasági Magyar Szövetség és a Háló Vajdasági Fejlesztési Alapítvány a nagyszabású lovasversenyt, a Nemzeti Vágta vajdasági előfutamát. Egészen ezidáig Vajdasági Vágtának hívták az Andrásnépén (Zobnatica) megszervezett futamokat, de idén a Nemzeti Vágta szigorú szabályai miatt csak Vajdasági Futamot tarthatnak.

A Vajdasági Futam döntőjét ma, szombaton tartoták, a Nemzeti Vágtát pedig október 9-e és 11-e között szervezik meg a magyar fővárosban, a Hősök terén.