2024. április 27., szombat

Kedden megtartják a városi képviselő-testület díszülését

Szabadka Város önkormányzatának médiaközpontja pénteken közleményt adott ki, amelyben arról értesítik a közvéleményt, hogy szeptember elsején, a település napján a járványhelyzetre vonatkozó előírások tiszteletben tartása mellett sor kerül a városi képviselő-testület díszülésére.

1779. szeptember 1-jén hirdették ki Szabadkán, hogy Mária Terézia magyar királynő szabad királyi várossá nyilvánította a települést. Ennek apropóján minden év szeptemberének első napján ünnepeljük a város napját. Augusztus elején arról adtunk hírt, hogy az idén elmaradnak a városnapi rendezvények, azonban az önkormányzat közleménye szerint dr. Pásztor Bálint, a városi képviselő-testület elnökének javaslatára, a Stevan Bakić polgármesterrel történt megbeszélésnek köszönhetően szeptember elsején, kedden 12 órakor mégis megtartják a városi képviselő-testület díszülését a Városháza dísztermében. A rendezvényen kiosztják a város legmagasabb rangú elismeréseit, a díszpolgári címet, valamint a Pro Urbe-díjakat.

A járványügyi helyzet miatt az eseményen csak a képviselők, a Városi Tanács tagjai, valamint a Szabadkán élő tartományi és köztársasági képviselők, illetve az állami szervek helybeli képviselői vesznek részt. A polgárok a televízióban, valamint a világhálón keresztül élőben követhetik a díszülést.