2024. április 27., szombat

A legjobbak köszöntése

A polgármester fogadta a topolyai község színkitűnő tanulóit – Az iskolák felkészültek a diákok fogadására

Tegnap délelőtt a topolyai községi képviselő-testület tanácstermében Szatmári Adrián, Topolya új polgármestere fogadta a község általános és középiskoláinak színkitűnő tanulóit. A polgármester köszöntötte a mintegy 52 diákot és szerény ajándékkal lepte meg őket. A tanulók fogadása után a Szatmári elmondta a média képviselőinek, hogy az önkormányzat számára nagyon fontos a fiatalok támogatása a tudás megszerzésben, mert ez jelenti a jövőt a község számára.

A topolyai község legjobb tanulói Szatmári Adrián polgármesterrel (Lakatos János felvétele)

A topolyai község legjobb tanulói Szatmári Adrián polgármesterrel (Lakatos János felvétele)

– Köszönőlevelet adtunk át községünk legsikeresebb diákjainak, akik 52-en vannak. Közülük 31 lány és 21 fiú, valamint 42 általános iskolás és 10 középiskolás. Úgy gondolom, hogy az emberi erőforrás az egyik legfontosabb erőforrásunk. Meggyőződésem, hogy a tudás és a fiatalság a jövőnk záloga, és az önkormányzatnak mindenképpen támogatni kell ezeket a dolgokat. Segítenünk kell a fiataljainkat, hogy meg tudják valósítani a céljaikat és az álmaikat – nyilatkozta Szatmári, majd arról is szólt, hogy jövő héten kezdődik az iskolai tanítás, és ennek kapcsán tanácskoztak az iskolák igazgatóival.

– Elmondhatjuk, hogy az iskolák felkészültek a diákok fogadására, az önkormányzat pedig anyagilag támogatni fogja őket. Biztosítani fogjuk a szükséges eszközöket, gondolok itt elsősorban a fertőtlenítő szerek, a maszkok és hőmérők beszerzésére – fogalmazott polgármester.

A színkitűnő diákok köszöntése szimbolikus elismerése volt eddigi teljesítményüknek, de Topolya község önkormányzata konkrét erőfeszítéseket is tesz annak érdekében, hogy megkönnyítsék a diákok anyagi helyzetét. Ennek kapcsán Szatmári elmondta, hogy az általános iskolásoktól az egyetemistákig támogatják a diákokat.

– Az önkormányzat több módon is támogatja a diákokat. A középiskolások részére pl. megtérítjük az útiköltséget, abban az esetben, ha nem a község területén tanulnak. A község területén tanuló általános és középiskolás diákok számára pedig teljesen ingyenes az utazás. Emellett támogatjuk az egyetemi hallgatókat is. Az önkormányzat minden évben meghatározza, hogy melyek a hiányszakmák, és a rendes ösztöndíj mellett az ezekre a szakokra járó egyetemistákat még nagyobb összeggel tudjuk támogatni – fogalmazott a polgármester.