2024. április 27., szombat

Új táska az elsősöknek

Beiskolázási csomagosztás a Majsai Úti Általános Iskolában – 143 elsős kisdiák van Szabadka Város területén

A Majsai Úti Általános Iskolában csütörtökön beiskolázási csomagosztást tartottak. Szabadka Város elsős magyar kisdiákjai ebben az oktatási intézményben vehették át a Magyar Nemzeti Tanács tanszercsomagját. Az eseményre a járványügyi előírások szigorú betartása mellett került sor. Az iskola bejáratánál megmérték a belépők testhőmérsékletét, kötelező volt a maszk viselése, valamint a csomagok átvételénél kerülték a nagyobb torlódások kialakulását.

A 143 szabadkai magyar elsős a Majsai Úti Általános Iskolában vehette át a csomagját (Fotó: Gergely Árpád)

A 143 szabadkai magyar elsős a Majsai Úti Általános Iskolában vehette át a csomagját (Fotó: Gergely Árpád)

Az eseményen De Negri Ibolya, az MNT Végrehajtó Bizottságának tagja nyilatkozott a sajtónak. Elmondta, hogy az MNT a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkárságának jóvoltából immár nyolcadik éve oszt tanszercsomagot a magyar nyelven tanuló elsős diákoknak, emellett a Rákóczi Szövetség közreműködésével második éve iskolatáskát is biztosítanak a számukra. Az MNT idén összesen 1360 beiskolázási csomagot készített elő.

De Negri Ibolya (Fotó: Gergely Árpád)

De Negri Ibolya (Fotó: Gergely Árpád)

– Szabadka Város területén 143 elsős kisdiák van az idén. Ők hét általános iskolában kezdik meg a tanévet. Az elsősök számát illetően a város területén kisebb csökkenés tapasztalható. Idén kilenc diákkal vannak kevesebben, mint tavaly. Nagy öröm számunkra viszont, hogy vannak olyan települések, ahol az elsős diákok száma megnövekedett. Ilyen település például Nosza, ahol az idei tanévben hat elsősünk lesz. Az iskolakezdés az óvoda után nagy változást jelent a gyermekek számára. Ezzel az alaposan és gondosan összeállított tanszercsomaggal azt szeretnénk elérni, hogy még nagyobb örömmel induljanak az első osztályba – nyilatkozta De Negri Ibolya, és hozzátette, hogy a 143 szabadkai magyar elsős a Majsai Úti Általános Iskolában vehette át a csomagját.

Navratil Viktória és kisfia, Patrik is tegnap vették át a tanszercsomagjukat és az új iskolatáskát.

– Mi ide fogunk járni a Majsai Úti Általános Iskolába. A csomag számunkra nagyon sokat jelent, főleg ebben a mai nehéz helyzetben – mondta Navratil Viktória.

– Nagyon tetszik az új táska. Könyveket, füzeteket fogok majd belepakolni. Már nagyon várom, hogy elkezdődjön az iskola – tette hozzá Patrik.