2024. április 26., péntek

Egy tál étel a Covid-rendelő és a mentőszolgálat ügyeletes csapatának

Óbecsei ötlet nyomán Topolyán is támogatják a koronavírusos betegekkel leginkább szembesülő egészségügyi dolgozókat

 Az óbecsei GasztroFeszt elnevezésű rendezvényt az idén a koronavírus miatt keletkezett helyzetben nem sikerült lebonyolítani.

Ennek ellenére a szervezők nem mondtak le róla, csak megváltoztatták a célközönségét, és úgy döntöttek, hogy jótékonysági megmozdulássá alakítják át. Elhatározásuk nyomán azon egészségügyi dolgozóknak szentelik a fesztivál szellemiségét, akikre nagyobb nyomás nehezedik az utóbbi hónapok járványügyi védelmében. Ehhez a megmozduláshoz csatlakozott egyebek mellett Topolya, illetve a Topik Ifjúsági Szervezet is, tudtuk meg Mengyán Alberttől, az egyesület elnökétől.

– Az óbecsei Than Fivérek Értelmiségi Kör múlt évben harmadik alkalommal is sikerrel bonyolította le a GasztroFeszt elnevezésű rendezvényt. Ez az idei a koronavírus-helyzetre való tekintettel elmaradt a már korábban megszokott formában, de a szervezők mindenképpen szerették volna valamilyen formában megrendezni. A jótékonysági megmozdulás ötletgazdájától, Jovanović Dánieltől, a GasztroFeszt szervezőjétől megtudtuk, hogy Óbecsén először meleg ebédet vagy vacsorát biztosítottak a helyi egészségház mentőszolgálata és a Covid-rendelő dolgozói részére. Örömteli, hogy a környező községek is felfigyeltek erre a szép gesztusra, így jutott el hozzánk is, Topolyára, aminek az élére állt a TOPIK – hallhattuk Mengyán Alberttől, aki arról is szólt, hogy több támogatója is van a kezdeményezésnek.

– Közreműködésükkel kedd óta a dr. Hadzsy János Egészségház Covid-rendelőjében, illetve mentőszolgálatában ügyelő egészségügyi személyzet részére, a topolyai támogatók jóvoltából, egy tál meleg ételt juttatunk. Köszönetet kell mondanom a Capriolo kerékpárgyárnak, amely az anyagi hátterét biztosítja a megmozdulásnak, és a Gurman étteremnek, amely közreműködik az étkek célhoz juttatásában a dolgozók munkahelyére. Naponta összesen 15 adag étel kerül szétosztásra, 11 fő kapja kézhez a nappali váltásban, és 4 fő az éjszakaiban. Elsősorban azokat az egészségügyi dolgozókat célozza meg az akció, akik nagyobb arányban vannak kitéve a koronavírussal küzdő egyének segítségkérésének. A keretünk azt teszi lehetővé, hogy a Covid-rendelő és a mentőszolgálat ügyeletes csapata részesüljön egy tál ételben – mondta el a topolyai akció főszervezését magára vállaló Topik Ifjúsági Szervezet elnöke, majd hozzáfűzte, hogy várják a további felajánlásokat.

– Topolyán kedden kezdtük el az akciót, és addig tudjuk folytatni, amíg a támogatóink azt lehetővé teszik jótékony hozzájárulásukkal. Ezért is várjuk a további felajánlásokat azoktól a topolyai magánvállalatoktól, vállalkozóktól, minden olyan személytől, aki szívügyének tekinti az „élvonalban” harcoló egészségügyi dolgozók megsegítését. Mindezzel kapcsolatban a 063/170-16-25-ös mobilszámon állok a rendelkezésükre – zárta Mengyán Albert.