2024. április 27., szombat
SPORTHÍREK

Valter a tízben!

KERÉKPÁROZÁS

Kiválóan teljesített Valter Attila az olaszországi, ProSeries kategóriájú Gran Piemonte egynaposon. A CCC fiatal magyarja jól bírta az észak-olaszországi viadalt, amelyen rengeteg kisebb-nagyobb emelkedőt kellett megmászni. Az utolsó kilométereket a legszűkebb élmezőnyben kezdte meg Valter, végül a meredek befutón a győztes mögött néhány másodperces hátránnyal, a tizedik helyen ért célba. A diadal az új-zélandi George Bennetté lett, aki az utolsó hosszabb emelkedőn lépett el a többiektől.

Franciaországban folytatta sikersorozatát Wout van Aert. A 25 éves holland – aki egy hét leforgása alatt behúzta a Strade Bianche és Milánó–Sanremo klasszikusokat – ezúttal a Tour de France felvezetőversenyének számító Dauphiné első szakaszán nyerte meg az emelkedős hajrát.

Végeredmény, Gran Piemonte (Santo Stefano Belho–Barolo, 187 km): George Bennett 4:38:23 óra, Diego Ulissi a. i., Mathieu van der Poel +4 mp, … 10. Valter Attila +7 mp stb.

Nem Svájcban lesz a vb

Új helyszínt keres a Nemzetközi Kerékpáros-szövetség (UCI) az idei országúti kerékpáros-világbajnokságnak, miután a tervek szerinti házigazda, Svájc kormánya szeptember végéig meghosszabbította a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos egészségügyi biztonsági szigorításokat. Svájcban nem tarthatnak meg egyetlen olyan rendezvényt sem, amelynek ezernél több résztvevője van, így értelmét vesztette a szeptember 20-a és 27-e közötti időszakra, Aigle és Martigny városaiban tervezett megmérettetés. Az UCI másik európai helyszínt szeretne találni, az első találgatások szerint Olaszország lehet a B terv.

FORMULA–1

Harmincezer néző lehet Szocsiban

A szervezők mintegy 30 ezer néző előtt kívánják lebonyolítani szeptemberben a Formula–1-es Orosz Nagydíjat. Alekszej Tyitov ügyvezető csütörtökön nyilatkozott az autosport.com portálnak: A főtribünök várhatóan félig telnek meg, már zajlik a jegyértékesítés” – jelentette ki Tyitov, hozzátéve, az idei futamok mintájára ugyanakkor a nézők nem látogathatnak a bokszutcába, és a pilóták autogramot sem osztanak.

A szezon eddigi öt futama zárt kapuk mögött zajlott. A sorozat a hétvégén Spanyolországban folytatódik, majd a mezőny Belgiumba és Olaszországba látogat el, utóbbi két futamnak ad otthont. Ezután következik az Orosz Nagydíj szeptember 27-én.

Pérez visszatérhet

Visszatér a Racing Point istállóhoz Sergio Pérez, aki koronavírus-fertőzés miatt hagyta ki a világbajnokság előző két futamát. A mexikói pilótának a klub közleménye szerint a legutóbbi tesztje már negatív lett, így megkapta a szükséges engedélyeket a Nemzetközi Automobil-szövetségtől (FIA), és ott lehet a hétvégén Barcelonában sorra kerülő Spanyol Nagydíjon.

ÚSZÁS

Verrasztó Dávid sikere

Verrasztó Dávid győzött 400 méter vegyesen a római Sette Colli elnevezésű nemzetközi úszóverseny szerdai napján. Az 57. alkalommal megrendezett háromnapos esemény hivatalos honlapja szerint a szám kétszeres világbajnoki ezüstérmese 4:12,66 perces idővel nyert, míg Török Dominik Márk 4:19,30-cal harmadik lett. Az olasz fővárosban nyolcan képviselik a magyar színeket.

SAKK

Carlsen és Nakamura a fináléban

A világbajnok Magnus Carlsen és az amerikai Hikaru Nakamura csap össze az első helyért a norvég nagymester által életre hívott, egymillió dollár összdíjazású online sakktornasorozat szuperdöntőjében. A chess24 szakportál beszámolója szerint az egyik ágról Carlsen a kínai Teng Li-zsen legyőzésével, a másik elődöntőből pedig Nakamura az orosz Danyiil Dubov felett aratott diadal révén jutott a döntőbe. A finálé pénteken indul, a végső győztesnek négy párharcot kell megnyernie. Az elsőség 140 ezer dollárt ér, a második helyezett 80 ezerrel gazdagodik, míg a két elődöntő vesztesét, Tenget és Dubovot egyformán 40 ezer dollár vigasztalhatja.