2024. április 26., péntek

Szerb fegyvercsempészek Jahorinán

A Jahorinán a belügyi szervek képviselői annak alapos gyanújával, hogy kábítószer és fegyverkereskedelemmel hozhatók összefüggésbe, letartóztatott hat személyt, köztük a szerbiai Miloš Nilovićot is, akit egyébként a kotori klánok összetűzésében gyilkosságban való részvétellel, vagyis engedély nélküli fegyverviseléssel vádoltak, de a múlt hónapban felmentette a szerbiai bíróság.

Miloš Nilović mellett a rendőrség előállította még a belgrádi 38 éves Milutin Danilovićot és Mladen Šipkat, illetve a montenegrói 46 éves Srđan Rađenovićot, a 39 éves Radivoje Drenkovićot és a 34 éves  Bojaš Šćekićet.

Srpskainfo portál információ szerint olyan személyekről van szó, akik már korábbról ismertek a belügyi szervek köreiben, súlyos bűncselekményekkel hozhatók összefüggésbe. Egyébként Nilovićra nemrégiben Belgrád belvárosában rálőttek, egy kávézóban próbálták kivégezni, ám a férfinek sikerült fedezékbe menekülnie.

A boszniai rendőrség a letartóztatás után helyszíni kutatást is végzett és a hotelszobájukban olyan zacskóra talált, amiben feltehetően kábítószert tároltak, továbbá lefoglaltak egy pisztolyt és 11 golyót, valamint több mobiltelefont.

A rendőrségi akciót a boszniai belügyi szervek polgári bejelentésre hajtották végre, miszerint a jahorinai hotelban olyan személyek tartózkodnak, akik fegyver- és kábítószer előállításával és kereskedelemmel hozhatók összefüggésbe. Ezt a rendőrség is megerősítette, az elkobzott tárgyakat és az üggyel kapcsolatos jelentést az illetékes ügyészségnek adják át.