2024. április 27., szombat
SPORTHÍREK

Kuznyecova is kilépett

TENISZ

Asleigh Barty, Elina Szvitolina és Kiki Bertens után még egy jó nevű teniszezőnő, a 2004-es bajnok orosz veterán Szvetlana Kuznyecova mondta le a szereplést az US Openen, amely augusztus 31-étől lesz műsoron New Yorkban. A férfiaknál Rafael Nadal után még senki sem gondolta meg magát, a szerbiai szurkolók pedig nagy érdeklődéssel várják, hogy mit dönt Novak Đoković.

Az e heti női tornák rajtján az amerikai Lexingtonban Jovana Jović-Jakšić 6:2, 4:2-es vezetésről kapott ki az amerikai Kristie Ahntól a selejtező döntőjében, Johanna Konta pedig szívpanaszok után kapott ki az 1. fordulóban.

LEXINGTON – A női torna selejtezője döntőjében: Ahn–Jović-Jakšić 2:6, 6:4, 6:2, 1. forduló: Bouzková–Konta 6:4, 6:4, Szabalenka–Brengle 6:1, 6:7, 6:2, Brady–Watson 6:2, 6:1, Linette–Davis 6:2, 6:3, Jabeur–McNally 6:2, 6:4, Pegula–Zvonarjova 6:1, 5:7, 6:4.

PRÁGA – A női torna 1. fordulójában: Martić–Gracseva 7:6, 6:3, Begu–Szevasztova 6:2, 6:2, Mertens–Paolini 7:5, 4:6, 6:3, Bouchard–Kudermetova 6:0, 6:3, Kr. Plišková–Fruhvirtová 6:2, 7:5, Rus–Pavlyucsenkova 7:5, 6:2.

ATLÉTIKA

Halász lett július legjobbja

A kalapácsvető Halász Bence lett július legjobbja az Európai Atlétikai Szövetségnél (EAA). A szervezet Facebook-oldalán hétfőn jelentette be, hogy a szurkolók által a közösségi oldalakon leadott szavazatok alapján a férfiaknál a Dobó SE 23 éves világbajnoki bronzérmese gyűjtötte be a legtöbb voksot, a nőknél pedig a szlovén középtávfutó Marusa Mismas diadalmaskodott.

Az EAA kiemelte, hogy Halász az elmúlt hónapban három versenyen is 78 méter fölé jutott. Érdekesség, hogy a fiatal sportoló vasárnap a budapesti országos bajnokság 79,88 méteres egyéni csúccsal diadalmaskodott.

MOTORSPORT

Novemberben Portugáliában zárul az idény

November 22-én, Portugáliában zárul a gyorsaságimotoros-világbajnokság 14 futamosra tervezett idénye. A sorozat szervezői hétfőn jelentették be, hogy a szezon záróviadalát Portimaóban rendezik, a jelenlegi tervek szerint nézők előtt. Az algarve-i pálya most először látja majd vendégül a világ legjobb motorversenyzőit egy hónappal azután, hogy az aszfaltcsíkon Formula–1-es nagydíjat is rendeznek. A MotoGP mezőnye korábban már versenyzett Portugáliában, 2012-ig Estorilban.

Azon dolgozunk, hogy nézők előtt szerepelhessenek a motorosok. Jelenleg 30 ezer szurkolóban gondolkodunk, a továbbiakról a sorozat kereskedelmi jogait birtokló Dornával, valamint az egészségügyi hatóságokkal együttműködésben döntünk majd” – mondta a közleményben Paulo Pinheiro, a versenypálya igazgatója.

A világbajnokság így 14 európai futamból áll majd a királykategóriában, míg a Moto2-ben és a Moto3-ban összesen 15 viadalt rendeznek. A koronavírus-járvány miatt korábban tíz versenyt, a német, a holland, a finn, a brit, a japán, az ausztrál, az egyesült államokbeli, az argentin, a thaiföldi és a malajziai viadalt törölték. A legjobbaknál három futam után a francia Fabio Quartararo áll a pontverseny élén.

A gyorsaságimotoros-világbajnokság további menetrendje: Osztrák Nagydíj, Spielberg (augusztus 16.), Stájer Nagydíj, Speilberg (augusztus 23.), San Marinó-i Nagydíj, Misano (szeptember 13.), Emilia-Romagna Nagydíj, Misano (szeptember 20.), Katalán Nagydíj, Barcelona (szeptember 27.), Francia Nagydíj, Le Mans (október 11.), Aragón Nagydíj, Alcaníz (október 18.), Teruel Nagydíj, Alcaníz (október 25.), Európa Nagydíj, Valencia (november 8.), Valenciai Nagydíj, Valencia (november 15.), Portugál Nagydíj, Portimao (november 22.).