2024. április 27., szombat
VÍZILABDA

Milanović ismét a Partizan kispadján

A Crvena zvezdával történt szerződésbontást követően nem sokáig maradt egyesület nélkül Igor Milanović, a szerb vízilabda legendás alakja hétfőn megerősítette, visszatér a fekete-fehérekhez és a következő idényben ő lesz a csapat vezetőedzője. „A szerződést ugyan még nem írtuk alá, de sikerült megegyeznünk. A tervek szerint a következő négy évre szól a megbízatásom, ezalatt irányítom majd a Partizannál folyó szakmai munkát, illetve vezetem az első csapatot” – nyilatkozta Milanović.

Milanović épp a Banjicán kezdte edzői pályafutását, 2011-ben ért fel a fekete-fehérekkel a csúcsra, mikor Euroligát nyert a csapattal. Ezt követően Törökországban, a Galatasaraynál dolgozott, majd a Pro Reccohoz szerződött, melyet 2015-ben szintén BL-győzelemre vezetett. Olaszországi kitérőjét követően 2015 nyarán visszatért Szerbiába, előbb a Valjevo, majd a Crvena zvezda edzője lett.

A Partizan háza táján továbbra sincs egyetértés a vezetőségi tagok között, a regnáló igazgatóbizottság hamarosan távozik az egyesület éléről, Tatijana Rakas igazgató szerint ez azonban nem befolyásolja majd Milanović szerződtetését.

Gála és megemlékezés a kupadöntő napján

A férfi vízilabda magyar kupa ma és holnap esedékes, margitszigeti helyosztói kísérő eseményeként tartják a helyszínen a Waterpolo Masters Summer Cup elnevezésű kupát, melynek keretében újra medencébe ugrik az olimpiai bajnok legendákból álló Millennium Masters gálacsapat is. Az esemény sajtótájékoztatóján elhangzott, hogy az együttesben medencébe ugrik Szécsi Zoltán, Märcz Tamás, Steinmetz Barnabás és Ádám, Kis Gábor, Hosnyánszky Norbert, Fodor Rajmund, Kiss Gergely és Biros Péter is, azaz a Kemény Dénes irányította legendás válogatott meghatározó játékosai. A tornán négy csapat indul, a Millennium Masters mellett ott lesz a masters világ- és Európa-bajnok Oázis Sport Club, az OSC masters csapata, valamint a Ferencváros együttese, amely az 1998-ban Kupagyőztesek Európa Kupáját nyert gárdára épül.

A gálatorna mellett Benedek Tibor nyilvános búcsúztatására is a magyar kupa keretein belül kerül sor. A június 18-án, hosszú betegség után elhunyt klasszist kívánsága szerint szűk családi körben búcsúztatták, ugyanakkor a hozzátartozók és a magyar vízilabda társadalom szerette volna, ha a nyilvánosság is méltóképp köszönhet el tőle. A szervezők egy kisfilmmel készülnek, amely Benedek pályafutásának legszebb pillanatait idézi majd fel. Ezt csütörtökön, a finálét megelőzően vetítik a helyszínen.