2024. április 19., péntek

Közös ének és érdekes előadások

Csütörtökön tanulmányúttal zárul a Szabadkai Nyári Akadémia

Szerdán is folytatódtak a 24. Szabadkai Nyári Akadémia képzései a pedagógusok számára. A Természettudományi szakcsoport napja dr. Vásárhelyi Tamás A Beporzók napja és ami mögötte van című előadásával kezdődött. Ezután a résztvevők a Kaukázusról tudhattak meg többet Ábrahám Alfréd és Calbert Károly jóvoltából.

Közös énektanulás Paskó Csabával (Fotó: Gergely Árpád)

Közös énektanulás Paskó Csabával (Fotó: Gergely Árpád)

A Távoktatás – IKT alkalmazása szakcsoport egyik csoportjában Urbán Dorottya beszélt a virtuális osztálytermekről és a videokonferenciákról, illetve betekintést adott a pedagógusoknak a Google Classroom használatába. Ezután dr. Námesztovszki Zsolt előadásán a csoporttagok megtanulhatták, miként kell dokumentumokat, táblázatokat és űrlapokat létrehozni a Google Drive-ban, és szó volt arról is, hogy miként tudják ezeket alkalmazni a tanórákon. A másik csoport is ugyanezen előadásokon vett részt, csak más sorrend szerint. A Távoktatás – IKT alkalmazása szakcsoport harmadik csoportjában. Kovács Cintia Képernyővideók, képernyőképek és saját videók készítése című előadását követhették figyelemmel. A résztvevők megtanulhatták, miként kell képernyőképet és képernyővideót készíteni a számítógép, illetve az okostelefon segítségével. Kipróbálhatták a Loom nevű eszközt, amelynek segítségével mindenki elkészíthette a saját képernyővideóját. Később Boros Orsolya előadásában az online tesztek és kvízek készítéséről, alkalmazásáról tudhattak meg többet. A résztvevők megtekintették a Google Forms, a Redmenta, a Typeform, a Fyrebox és a Kahoot tesztkészítő alkalmazások működését, majd elkészítették a saját tesztjüket a Google Forms segítségével. Ebéd után Paskó Csaba Zenei hangulat című előadása következett, amelyen minden szakcsoport részt vett. Ennek során a pedagógusok megtanulták a Salvator Mundi című dalt, amelyet ezután közösen elénekeltek. Később egy élménypedagógiai foglalkozásra került sor a kelebiai méntelepen.

A 24. Szabadkai Nyári Akadémia csütörtökön egy tanulmányúttal zárul. A résztvevők Szendrőre (Smederevo) és Galambócra (Golubac) látogatnak el.