2024. április 26., péntek

Az idén nem lesz görögországi nyaralás

Szerbia augusztus végéig tiltólistán marad

A szerb állampolgároknak ez a nyár a görög tengerparti nyaralás nélkül múlik el, erre mutatott rá a MIA macedón hírügynökség a görög Hivatalos Lapra hivatkozva, miszerint Görögország augusztus végéig meghosszabbította azoknak az országoknak a listáját, akik a járványügyi helyzetre való tekintettel nem, vagy csupán nagyon szigorú feltételek mellett léphetnek az ország területére.

Ezek között az országok között van Szerbia is.

A görög külügyminisztérium ezt az információt ugyan nem erősítette meg, de emlékeztetett arra, hogy augusztus 14-éig van érvényben az a rendelkezés, amely meghatározza, mely harmadik országbeli állampolgárok (köztük a szerbiai állampolgárok) nem léphetnek Görögország területére, sem a közúti határokon keresztül, sem repülővel, hajóval, de még vonattal sem. Ezt a szigorú rendeletet az ország saját polgárai egészségének a védelmében hozta meg. Az új rendelkezés 15-én várható. A MIA azonban közzétette, hogy a görög Hivatalos napilapban már megjelent, augusztus 31-éig meghosszabbították a tilalmat.

A tilalom ugyanakkor nem vonatkozik az EU tagállamaira, illetve a Schengen-övezet államaira sem, valamint Ausztráliára, Grúziára, Kanadára, Japánra, Új-Zélandra, Ruandára, Dél-Koreára, Tájföldre, Tunéziára, Urugvájra és az Egyesült Arab Emírségekre sem.