2024. április 27., szombat

Stagnáló járvány

Az elmúlt 24 órában 9 személy hunyt el a koronavírus okozta szövődményekben

Drasztikus változás továbbra sem történt a járványügyi helyzetet tekintve. A regisztrált fertőzöttek szám továbbra is magas, de van néhány kedvező fordulat is.

Az elmúlt 24 órában 9 személy hunyt el a koronavírus okozta szövődményekben. 6521 tesztet végeztek el, 236 esetben lett pozitív az eredmény. Lélegeztetőgép segítségére 106 személy szorul.

Az adatok alapján, az elmúlt napok során többen hagyták el az egészségügyi intézményeket, mint amennyien kórházi kezelésre szorulnak.

A válságtörzs továbbra is hangsúlyozza a polgári fegyelem fontosságát. A higiéniai előírások betartása, a maszkok, a kesztyűk viselete, a távolságtartás továbbra is a legfontosabb megelőző intézkedések közé tartoznak.

A jelenlegi hullám már a fiatalabb korosztályt is erősebben érinti, a gyerekek sem tartoznak a védettséget élvezők közé. A koronavírust bárki elkaphatja, kortól, nemtől függetlenül.

Predrag Kon az iskola kezdéssel kapcsolatos problémákról is beszélt a mai sajtóértekezleten. Beteg gyerek nem mehet iskolába, ez vitathatatlan. Pontosabbat információkat kedden tudhatunk meg, ekkor tartanak ezzel kapcsolatos ülést.

Szélsőséges szigorítások immár nem várhatóak, de a magas fertőzés arány továbbra is óvatosságra int bennünket.