2024. április 26., péntek
SZABADKAI KÖZKÓRHÁZ

Két személy hunyt el a járvány következtében

A koronavírussal fertőzött férfit a Szabadkai Közkórházban izolálták (Fotó: Gergely Árpád)

A Szabadkai Közkórház vasárnapi jelentése szerint az intézmény koronavírusos légúti megbetegedésekkel foglalkozó részlegében az elmúlt 24 órában 10 személyt vizsgáltak meg. Közülük 4 személyt további kórházi kezelésre az intézményben tartottak. Ezen időszak alatt 6, a kórházban ápolt személyt engedtek haza – ők az elkövetkező időszakban otthoni karanténban lesznek.

A kórház Covid-részlegében, amely magában foglalja a Covid-központot, a fertőző osztályt, valamint az intenzív osztály egy részét, jelenleg összesen 97 beteget ápolnak.

Az intenzív osztályon jelenleg 6 beteget ápolnak, hárman közülük lélegeztetőgépen vannak.

A Szabadkai Közkórház jelentése emellett arra is kitér, hogy az intézmény dolgozói között nem regisztráltak újabb fertőzést.

Az intézmény szombati adatai szerint aznap ketten vesztették életüket a koronavírus következtében, egy 58 éves észak-bánáti férfi és egy 84 éves szabadkai nő. A tájékoztatás szerint szombaton egy egészségügyi dolgozónál állapították meg a Covid-19 betegséget. Szombaton 38 személyt vizsgáltak meg, közülük 16-ot kórházi kezelésre az intézményben tartottak, illetve 7 személyt hazaengedtek, akik otthoni karanténban lesznek.