2024. április 27., szombat
SZUPERLIGA

Zentára nem nyerni járnak

Zenta: TSC–Vojvodina 2:2 (1:1)

Városi stadion, nézők nélkül, vezette: Simović (Lovćenac). Gólszerzők: Lukić a 26., Szilágyi a 81., illetve Mrkaić a 35. és Varga (öngól) a 49. percben.

TSC: Filipović, Babić, Balázs (Duronjić, 57.), Banjac (Antonić, 57.), Đurić (Zec, 57.), Lukić, Ponjević (Petrović, 71.), Szilágyi, Tomanović, Tumbasević, Varga.

Vojvodina: Simić, Andrić, Bojić (Gemović, 70.), Bralić, Čović, Devetek, Drinčić, Mrkaić, Saničanin, Stojković, Zukić (Vukadinović, 65.).

Izgalmas, fordulatos meccsen játszott 2:2-es döntetlent a topolyai TSC a múlt évi bajnokság harmadik helyezettjével, a kupagyőztes Vojvodinával. A TSC Zentán ott folytatta, ahol abbahagyta: Lukić a 26. percben ugyan kihagyta a büntetőt, de a kipattanót könyörtelenül bevágta Simić hálójába. A vendégek nem hagyták magukat. Szűk tíz perccel később Simić jókor volt jó helyen és egalizált. A második játékrész rosszul kezdődött a topolyaiaknak. Varga egy jobb oldali beadásba nyúlt szerencsétlenül, előnyhöz juttatva ezzel a Vojvodinát. A hazaiak hősiesen küzdöttek, egy alkalommal még a felső kapufát is eltalálták. A 81. minutumban egy fantasztikus assziszt után Szilágyi ziccerben már nem hibázott, 2:2. A hátralévő tíz percben mindkét gárda előtt adódtak kisebb-nagyobb lehetőségek, de az eredmény már nem változott. A szezon eleji formát tekintve egyik gárda sem lehet elégedetlen a pontosztozkodással. Szabó Zoltán a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón kiemelte, hogy a Vojvodina kupagyőztesként már bizonyította erejét, így a TSC nem lehet elégedetlen. A topolyaiak a 2. fordulóban a belgrádi Rad ellen harcolnak.

Szabadka: Spartacus–Zlatibor 3:0 (2:0)

Városi stadion, nézők nélkül, vezette: Lukić (Belgrád). Gólszerzők: Denković a 8. (11-esből), a 32., Srećković a 90. percben.

Spartacus: Dujmović, Dunđerski, Ivančević, Tekijaški, Milošević, Shimura, Marčić (Đurasović), Tufegdžić, Srećković (Vidović), Nikolić (Bijelović), Denković (Savković).

Zlatibor: Čupić, Jezdimirović (Ibrahim), Stojić, Đakovac (Miličić), Đokić, Todorović, Glišović, Vukić, Janjić (Bjeloš), Krstić, Radmanovac (Ivanović).

Magabiztos győzelemmel kezdték az idényt a Kék Galambok, az újonc čajetinai csapat nem tudott komolyabb ellenállást kifejteni a jól játszó szabadkai csapattal szemben. A Spartacus már a 8. percben megszerezte a vezetést, amikor egy jobb oldali támadás után a vendégek kapusa, Čupić saját tizenhatosában szabálytalankodott Tufegdžićtyel szemben, a jogosan megítélt büntetőt pedig Denković váltotta góllá. A 32. percben már két gólt tett ki a hazai előny, miután egy újabb jobb oldali támadás után a labda Tufegdžić bedásából egy vendégvédőn megpattanva Denković fejére került, aki közelről nem hibázott. A második játékrészben a vendégek támadóbb szellemben léptek pályára, ám az első lehetőség a hazaiak előtt adódott, amikor egy gyors ellentámadás végén Tufegdžić lövését védte Čupić. A 80. percben a Spartacusba visszatérő Savković a vendégek tizenhatosában Tufegdžićhez passzolt, ő azonban a felső kapufát találta el. A végeredményt a mérkőzés utolsó percében Srećković állította be, miután Bijelović átadását követően szépen lőtt a bal felső sarokba.

Szuperliga, az 1. forduló: Spartacus–Zlatibor 3:0, TSC–Vojvodina 2:2, Mladost–Javor 2:1, Napredak–Partizan 1:3, Čukarički–Inđija 3:0, Crvena zvezda–Novi Pazar 3:0, Voždovac–Radnik 1:3, Mačva–Bácska 1:0, Proleter–Rad 2:0, Radnički (N)–Metalac 3:0.

Az élcsoport: 1. Čukarički, Crvena zvezda, Spartacus és Radnički 3, ... 10. TSC, Vojvodina 1 pont stb.

A következő fordulóban (augusztus 5., 6.): Bácska–Spartacus, Crvena zvezda–Radnički (N), Inđija–Voždovac, Javor–Napredak, Metalac–Mačva, Novi Pazar–Partizan, Rad–TSC, Radnik–Mladost, Vojvodina–Čukarički, Zlatibor–Proleter.