2024. április 27., szombat

Fehér leples tolókocsi

A Covid-rendelő előtt halt meg egy beteg Pancsován

Több órán keresztül állt a tűző napon egy fehér lepellel letakart, kerekesszékben ülő holttest a pancsovai Covid-rendelő előtt - írja a 021 hírportál, a 013info.rs weboldalra hivatkozva. A felvételt készítő férfi elmondása szerint a tolókocsis beteget először délután fél három körül látta sorakozni a rendelő előtt, a fél négy körül készített fotón pedig már fehér lepellel letakarva állt az udvaron a holttest. A mellette levő járműből ítélve az elhunyt a helyi mentális sérültekkel foglalkozó otthon lakója volt - mesélte a pancsovai hírportálnak Đure Vlajić, a fénykép készítője. 

A pancsovai ügyészség később kiadott tájékoztatása szerint valóban az intézet gondozottja volt az a 63 éves férfi, aki ma délután hunyt el a helyi Covid-rendelő előtt. A beteget az intézet munkatársai az orvos utasításai alapján szállították a kivizsgálásokra. Először tüdőröntgenre vitték a Covid-rendelőbe, majd vérvizsgálatot végeztek az egészségházban, és végezetül az eredményekért tértek vissza a Zmaj Jovina utcába, ahol sajnálatosan elhunyt - áll a Munkaügyi, foglalkoztatási és szociális kérdésekkel megbízott minisztérium közleményében. Kiemelik, hogy a beteg közterületen halt meg, így a törvényes előírásokat követve szükségszerű volt megvárni, hogy a rendőrség és a mentőszolgálat is a helyszínre érkezzen, és hivatalosan is megállapítsák a halál beálltát. Az ügyészség még vizsgálja az esetet. 

A tartományi egészségügyi titkárság tegnapi jelentése szerint a mentális sérültekkel foglalkozó pancsovai intézetben három fertőzöttet regisztráltak. A helyi járványügyi szakértők folyamatosan kísérik a helyzetet, és rendszeresen végzik a lakók és gondozóik tesztelését - áll a jelentésben.