2024. április 26., péntek
ZOMBOR

További korlátozások

A Dr. Radivoj Simonović Közkórház legutóbbi jelentése szerint az elmúlt hétvégén 25 személyt vizsgáltak meg légzőszervi problémákkal, 13-nál koronavírustesztet alkalmaztak, 7-nél állapították meg a vírus jelenlétét. Egy pácienst a Vajdasági Klinikai Központba utaltak gyógykezelésre, egyet pedig a zombori kórház fertőzőosztályán tartottak. A többi fertőzöttet házi karanténba utalták, miként még hét személyt, akiket addig a közkórházban ápoltak.
Zomborban és Kúlán csökkent a házi karanténban lévők száma, most 68-an, illetve 19-en vannak önkéntes elszigeteltségben. Apatinban és Hódságon nem változott a számuk, a két helyi önkormányzat területén összesen 35 fő van házi karanténban. A zombori közkórházban a legutóbbi jelentés szerint összesen 19 személyt kezelnek koronavírus-fertőzéssel.

A zombori válságstáb újabb korlátozó intézkedéseket rendelt el. Kedden bezáratta a nyilvános fürdőhelyeket, a városi strandot és a szabadtéri uszodát. Ezek a létesítmények augusztus elsejéig biztosan nem nyithatnak ki. A törzskar egyben elrendelte a korábban hozott korlátozó intézkedések betartásának fokozott ellenőrzését. A felügyelőségeknek ellenőrizniük kell, hogy zárt helyeken mindenki visel-e szájmaszkot, a nyilvános helyeken van-e láb- és kézfertőtlenítő, betartja-e a lakosság a gyülekezési tilalmat, vagyis nem rendeznek lakodalmakat, sem ünnepi összejöveteleket, valamint hogy a temetéseken ötven főnél többen nem kísérhetik utolsó útjára az elhunytat. Ezek az intézkedések mindaddig érvényben maradnak, amíg fennáll a SARS-CoV–2 vírus által terjesztett betegség, a COVID–19 veszélye.