2024. április 26., péntek
KÜLFÖLDI LABDARÚGÁS

Ronaldo döntött Torinóban

Hatalmas lépést tett zsinórban a 9., összesen 36. olasz bajnoki címe felé a Juventus, amely a Serie A 34. fordulójának hétfő esti zárómeccsén 2:1-re verte a Laziót. A vendégek a meccs előtt 8 pontos lemaradásban voltak a tabellán a Zebrák mögött, ezért nyilvánvaló volt, hogy csak győzelemmel marad reményük a Scudettóra.

Három perc, két gól: Cristiano Ronaldo (Fotó: Beta/AP)

Három perc, két gól: Cristiano Ronaldo (Fotó: Beta/AP)

Az első félidő viszonylag kiegyenlített játéka gólt nem, csak veszélyes helyzeteket és két kapufát hozott (Alex Sandro, Immobile). A pihenő után viszont nem sokat kellett várni, hogy megtörjön a jég: Cristiano Ronaldo ballábas bombája a tizenhatos peremén Bastos kezére vágódott, Orsato bíró pedig a VAR megtekintése után befújta a büntetőt, amelyet a portugál klasszis értékesített (51., 1:0). Három perc sem telt bele, amikor a Lazio félpályánál álló védelme eladta a labdát, amivel Dybala zavartalanul a tizenhatosig rohant, hogy ott Ronaldót kihagyhatatlan helyzetbe hozza (54., 2:0). A hajrában Immobile még szépíteni tudott tizenegyesből (83.), miután Bonucci felrúgta őt a tizenhatosban, de az egyenlítés már nem jött össze a rómaiaknak.

Olasz bajnokság, a 34. fordulóban: Juventus–Lazio 2:1. Az élcsoport: Juventus 80, Inter 72, Atalanta 71, Lazio 69 pont stb.

A Premier League-ben a Wolverhampton az utolsó meccsre fordulva megtartotta egypontos lépéselőnyét a Tottenham előtt a garantált Európa-ligás 6. helyezésért, miután Podence és Jonny góljaival legyűrte a Crystal Palace-t. A vasárnapi zárófordulóban komoly feladat előtt állnak a Farkasok, ha meg akarják tartani ezt a helyet, hiszen ők a Chelsea-hez utaznak a Stamford Bridge-re, míg az üldöző Spurs épp a Palace-nál vendégeskedik.

Angol bajnokság, a 37. fordulóban: Brighton–Newcastle 0:0, Sheffield–Everton 0:1, Wolverhampton–Crystal Palace 2:0. Az élcsoport: Liverpool (–1) 93, Manchester City (–1) 75, Chelsea (–1) 63, Leicester és Manchester United (–1) 62 pont stb.