2024. április 26., péntek
NBA

Egyelőre sikeres a floridai buborékprojekt

Egyelőre sikeresnek mondható a játékosok elkülönítése, ugyanis az NBA-buborékban elvégzett koronavírustesztek mindössze 0,6 százaléka lett pozitív. A 22 csapat egy hete költözött be a floridai Disney World szórakoztatóparkba. Az első héten 322 vizsgálatot végeztek, és két játékosnál mutatták ki a fertőzést, akik otthonukban gyógyulnak. Két kosarasra azért róttak ki tíznapos extra karantént, mert elhagyták a buborékot. Egyikük a Houston Rocketsből Bruno Caboclo, a másik pedig a Sacramento Kingsből Richaun Holmes, utóbbi csak egy megrendelt ételt vett át a futártól, de a szigorú szabályok értelmében ez is tilos. Pozitív tesztet produkált viszont Russell Westbrook, a Houston sztárjátékosa, aki egyelőre nem utazott el csapatával Orlandóba. A kilencszeres All Star-válogatott Westbrook csapata egyik legjobbjaként 27,5 pontot átlagolt eddig az idényben, a Rockets a nyugati főcsoport hatodik helyéről várja a július 31-ei folytatást, amikor a Dallas Mavericksszel találkozik.
Az NBA közleménye szerint a beköltözés előtt összesen 19 kosaras tesztje lett pozitív. A mostani eredmények annak tükrében is biztatók, hogy Florida állam az egyik legsúlyosabban fertőzött az Egyesült Államokban, vasárnap rekordot jelentő 15 299, hétfőn pedig 12 624 új esetet regisztráltak.

Kapcsolódó hírek, hogy időközben James Harden, a Houston Rockets legnagyobb sztárja, valamint Nikola Jokić, a Denver Nuggets szerb centere is befutott Disney Worldbe.

A Partizané az ideális kezdő

Ritkán látott teljesítményt vitt véghez a Partizan, amely a szurkolók szavazatai alapján egyedüli csapatként szolgáltatja az idei csonka Eurokupa-szezon álomcsapatát. A viadal hivatalos Twitter-üzenete szerint a Top 16-ot legjobb mérleggel záró belgrádi csapat a szezon abszolút kedvence volt, és nem csak a szerbiai szurkolók körében, így történhetett meg, hogy a voksolás első öt helyére kizárólag a fekete-fehérek soraiból kerültek fel játékosok. Az Eurokupa álomcsapatát ezek alapján Marcus Paige, Ognjen Jaramaz, Rade Zagorac, Rashawn Thomas és William Mosley alkotja.

Ide tartozik még, hogy az Euroliga ideális csapatába bekerült a szerb válogatott Nikola Milutinov, az Olimpiakosz centere. Milutinov Nikola Mirotić (Barcelona), Nick Calathes (Panathinaikosz), Mike James (CSZKA) és Shane Larkin (Efes) mellé került a válogatott ötösben.

Hanga a legjobbak közé kerülhet

Az Európa-bajnokságok legjobbjai közé kerülhet Hanga Ádám a Nemzetközi Kosárlabda-szövetség európai szekciója (FIBA Europe) által szervezett internetes szavazáson. A bb1.hu portál szerint a FIBA Europe az elmúlt hetekben több játékost is kiemelt mint az Eb-k elmúlt két évtizedének legnagyobb csillagait. A kontinentális szervezet a második körben azokat a kosarasokat mutatta be, akik nem az aranyéremért küzdöttek hazájuk válogatottjával a kontinensviadalon, mégis kiemelkedő teljesítményt nyújtottak. Itt az ideje megismerni a hősöket, akiknek a válogatottja ugyan nem az élbolyban van, mégis történelmet írtak a hazájukban” – fogalmaz a honlap, külön megemlítve Hangát, aki a 2017-es Európa-bajnokságon a nyolcaddöntőbe vezette Magyarországot. A FIBA Europe szavazásán a legjobb öt játékosra lehet voksolni egy szakértők által összeállított tizenhatos listából.