2024. május 8., szerda
VÍZILABDA

Ismét Mladost–Jug a döntőben

A címvédő, zágrábi Mladost és a dubrovniki Jug jutott be a Regionális Vízilabdaliga fináléjába – előbbi a Herceg Novi-i (14:12), míg utóbbi a spliti Jadrant (19:11) múlta felül a kedd esti elődöntőben. A horvát játékosoknak valamivel könnyebb dolguk volt montenegrói vetélytársaiknál, hiszen a környező országokkal ellentétben a járvány okozta hosszú kényszerpihenőt követően a bajnokság folytatása és befejezése mellett döntöttek, így az elmúlt hetekben mind játszottak már mérkőzéseket, nem a „semmiből” érkeztek a regionális liga négyes döntőjébe.

A montenegróiaknak négy hónap után ez volt az első mérkőzésük, sikerült ugyan megszorongatniuk a címvédőt, jobban kezdték a találkozót, az első három negyedben végig vezettek, ám a paradésan játszó Luka Bukićnak (7 gólt jegyzett a találkozón) és a játékosai kiváló erőnlétének köszönhetően a Mladost fordított, és az utolsó nyolc perc alatt behúzta a találkozót. Az idegenlégiósok a korlátozások és szigorú intézkedések ellenére is ott voltak a medencében, a szerb Miloš Ćuk 3, a román Cosmin Radu és az orosz Konsztantin Karkov 1-1 góllal járult hozzá a Mladost sikeréhez, míg a másik oldalon a szintén orosz Konsztantin Averka 5 találattal bizonyult csapata legeredményesebb játékosának.

Az elődöntő másik mérkőzésén a Jug az első félidőben eldöntötte a találkozót, a spliti Jadrant csak a tisztes helytállás motiválhatta.

A regionális liga fináléját már zsinórban harmadszor vívhatja a Mladost és Jug, két évvel ezelőtt a dubrovnikiak (15:8), tavaly pedig a zágrábiak (13:12) nyerték meg a párharcot. A final fournak egyébként Dubrovnik ad otthont, a mérkőzéseket nézők jelenlétében játsszák, igaz, a szervezők csak 800 jegyet bocsátottak az érdeklődők rendelkezésére, és igyekeznek betartatni a járványügyi előírásokat.

Eredmények, elődöntő: Mladost–Jadran (HN) 14:12 (1:3, 3:3, 6:4, 4:2), Jug–Jadran (S) 19:11 (5:2, 4:2, 6:3,4:4).

Július végén magyar kupa

A Magyar Vízilabda-szövetség (MVLSZ) a napokban elkészítette a július 25-én, illetve 27-én rajtoló férfi és női magyar kupa csoportbeosztásait. A férfiak esetében a 2018/19-es bajnoki eredményeket vették figyelembe, míg a nőknél a 2019/20-as idény őszi szezonjának végeredménye volt a mérvadó.

Csoportbeosztások, férfiak, A csoport (Szeged): OSC, Debrecen, Szentes, Szeged. B csoport (Kaposvár): Szolnok, BVSC, UVSE, Kaposvár. C csoport (Margitsziget): FTC, Miskolc, PVSK, KSI. D csoport (Tatabánya): Eger, Honvéd, Tatabánya, Vasas.

Nők, A csoport: UVSE, FTC, Eger, Szentes, Tatabánya. B csoport: Dunaújváros, BVSC, III. ker. TVE, Szeged, Honvéd.