2024. május 11., szombat

Nyári forgalombénulás

Ma kezdődnek a munkálatok a Felszabadulás sugárút mentén

A város legforgalmasabb útvonalán, amelyet egyesek Újvidék ütőereként emlegetnek, ma kezdődnek meg az átfogó munkálatok a melegvízvezeték-hálózaton.

Fotó: Szeli Balázs

Fotó: Szeli Balázs

Ma az Elektrovojvodina épülete és a Ribnikar fivérek utca kereszteződése közötti szakaszt ássák fel, pontosabban a parkolók és a gyalogjárda alatti részt, itt húzódnak a csövek. A sugárút szélső jobboldali sávja lesz lezárva, ami hatalmas bénulást fog eredményezni, hiszen a Ribnikar fivérek utcából kikanyarodó járműveknek a középső sávba kell fordulniuk, ami, tekintettel az állandó tumultusra, igen nehezen kivitelezhető. A Ribnikar fivérek utca alatt is kicserélik a vezetékeket, a Miša Dimitrijević utca kereszteződéséig, közlekedési káosz elé nézünk. A munkálatokat szakaszokban fogják elvégezni, a forgalomkorlátozás pontos terjedelméről idejében értesíteni fogják a nyilvánosságot. A terv szerint a munkálatok szeptember 5-éig befejeződnek, a Távfűtő Művekből a polgárok türelmét és megértését kérik!

A Gogol utca térségében is ma ássák fel az úttestet, a Miša Dimitrijević utca kereszteződésének környékén esedékes átfogó forgalomkorlátozás. Az utóbbi utcának azt a szakaszát, amely a Gogol és a Ribnikar fivérek utca között húzódik, augusztus 17-éig lezárják.

Kerülőúton közlekedik a 13-as

A 13-as buszjárat, amelyet egyetemista busznak is neveznek tekintettel arra, hogy végállomása az egyetemi kampuszban van, a Miša Dimitrijević utcát is érintő munkálatok miatt kerülőútra kényszerül. Szeptember végéig a Lázár cár sugárúton kerüli meg a feltúrt utcarészeket, a kijelölt buszmegállókon megáll. A busz tehát a Heréskert felől érkezve az Európa sugárútról nem kanyarodik le balra a Dusán cár utcába, hanem folytatja útját egyenesen a Lázár cár sugárúton – teljesen elkerüli a Miša Dimitrijević utca mentén kiépült lakónegyedet. A 13-as busz mindkét irányban ugyanazon a nyomvonalon közlekedik.