2024. április 27., szombat

Búzagyűjtés a Magyarok Kenyeréhez

Felhívás a vajdasági mezőgazdasági termelők részére

A Vajdasági Agráregyesületek Szövetsége az idén is megszervezi Vajdaságban a Magyarok Kenyere – 15 millió búzaszem program keretében a búzaadományok begyűjtését, amely a vajdasági gazdaszervezetek segítségével folyamatos lesz. A termelők jelezni tudják a megadott napig az adományaikat a helyi gazdaszervezeteknél, illetve a helyi falugazdász-irodáknál.

Egy korábbi búzagyűjtési akció (Fotó: Gergely József)

Egy korábbi búzagyűjtési akció (Fotó: Gergely József)

A személyes átvételre 2020. július 28-án (kedden) 8 és 13 óra között Zentán a Mária utca 42. szám alatt kerül sor.

„A felajánlott búzamennyiséget a Borsos Malomban fogjuk lisztre cserélni, amely Vajdaságban kerül majd felhasználásra, és jelképesen csak egy zsák mennyiséget viszünk át Magyarországra az összeöntés ünnepére” – áll a Vajdasági Agráregyesületek Szövetségének elnöke által jegyzett közleményben.

A kapott liszttel a VASZ elnökségének határozata alapján a gyermekekkel foglalkozó intézményeket, civil szervezeteket, a diákkollégiumokat, a sérült gyerekekkel foglalkozó szervezeteket, lurkóházakat, a nagycsaládos-egyesületeket és azon belül a családokat szeretnék támogatni, akik erre ténylegesen rászorulnak – teszik hozzá, „mert a gyermek mosolya többet ér minden pénznél”.

További tájékoztatást a Magyarok Kenyere – 15 millió búzaszem program aktivitásaival kapcsolatban Zsoldos Brigittától, a szövetség irodavezetőjétől kaphatnak: 024/817-008 (minden hétköznap 8–13 óráig), illetve a 062/800-6536-os telefonszámon.