2024. április 27., szombat

A legfontosabb a felelősségteljes magatartás

A Szabadkai Városi Válságkezelő Törzskar hétfői közleményében a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos információkat, megelőző intézkedéseket ismertette a polgárokkal.

Mint a közleményből megtudtuk, a fertőzöttek számának növekedése ellenére a járványhelyzet a városban ellenőrzés alatt áll. A Szabadkai Közegészségügyi Intézet adatai szerint a településen a járvány megjelenése óta 115 személynél mutatták ki a koronavírussal való fertőzöttséget. A megbetegedettek száma az előző heti adatokhoz képest 17-tel nőtt. A járvány kezdete óta négy szabadkai hunyt el a koronavírus szövődményeiben. A Közegészségügyi Intézet július hatodika óta maga is végez PCR-teszteket.

(Fotó: Gergely Árpád)

(Fotó: Gergely Árpád)

A válságkezelő törzskar közleménye szerint figyelemmel kísérik a járványhelyzet alakulását, de a legfontosabb a felelősségteljes magatartás. A helyzet komolysága megkívánja, hogy a megelőző intézkedéseket a lehető legmagasabb szintre emeljék. Éppen ezért a válságkezelő törzskar július 9-én megtartott ülésén kötelezővé tette a védőmaszkok viselését, valamint az egymás közötti másfél méteres távolság betartását minden zárt térben. Amennyiben az adott hely nem teszi lehetővé ez utóbbi előírás betartását, abban az esetben maximálisan öt személy tartózkodhat egyidejűleg egy térben.

A Városi Válságkezelő Törzskar közleményében emellett emlékeztetett azon korábban meghozott intézkedésekre, amelyek a mai napig érvényben vannak, a szórakozóhelyek, kávézók, edzőtermek, medencék működésével kapcsolatban, valamint azokra a szabályokra, amelyeket minden polgárnak be kell tartania a parkokban, és egyéb helyeken, mint például a játszótereken és sportpályákon.

A közlemény zárásaként a válságkezelő törzskar a megelőző intézkedések betartására kéri a lakosságot.