2024. április 27., szombat

A válság jövőre is eltart

Mihajlović: Aki teheti, annak lehetővé kell tenni, hogy dolgozzon
Zorana Mihajlović (Fotó: Beta)

Zorana Mihajlović (Fotó: Beta)

A válság nem csak ebben az évben sújt, a jövő év is számos kihívást tartogat a gazdaság terén, hiszen akárcsak a világ más országainak, Szerbiának is súlyos gazdasági következményekkel kell szembesülnie a koronavírus-járvány miatt – emelte ki Zorana Mihajlović építésügyi, közlekedési és infrastrukturális miniszter, majd hozzátette, éppen az előttünk álló nehéz időszakra való tekintettel fontos lenne, ha mindenki, aki csak teheti, dolgozna.

– A Világbank és az IMF százalékszámításai szerint Szerbia kis ország, rugalmas gazdasággal rendelkezik, így a GDP is kisebb mértékben esik vissza – emelte ki Mihajlović.

Hozzátette, az ország számára fontos, hogy a hitelezők közül senki nem hátrált meg, és újabb infrastrukturális projektumokat kezdhetnek el, mint például a Niš–Merdare–Priština autóútnak a munkálatai. Ennek az autóútnak a megépítéséhez még ebbe az évben kiírják a versenypályázatot – áll a minisztérium közleményében.

– Szerbia egyik építőhelyét sem zártuk be, így a mai nappal 5700 munkás dolgozik csak a nagy infrastrukturális projektumokon – hangsúlyozta a miniszter asszony, aki arra is felhívta a figyelmet, hogy fontosnak tartja, hogy amíg a munka folyik, senki ne fertőződjön meg, így minden óvintézkedést megtesznek a koronavírus-járvány megfékezése érdekében, hogy ezáltal mindenki folytathassa a munkáját, hiszen ma már ez a gazdaság fennmaradását jelenti.