2024. április 18., csütörtök
KORONAVÍRUS

Még egy COVID-központ nyílik Újvidéken

A Vajdasági Klinikai Központban 219 pácienst kezelnek koronavírus-fertőzés miatt, 18-cal többet, mint szombaton. Jelenleg 17 beteg szorul lélegeztetőberendezésre.

Tekintettel a betegek növekvő számára szükségszerűvé vált a kapacitások növelése, így a klinikai központ az Urológiai Klinika épületét (ebben az épületben van a plasztikai sebészet is) a koronavírus-fertőzöttek szolgálatába állítja. Legtöbb kórházi ápolt újvidéki, jóval kevesebben verbászi, szabadkai illetékességűek. A tegnapihoz viszonyítva 628 újvidéki lakos tartózkodik házi karantánban, valamennyien a fertőzés enyhébb tüneteit produkálják, illetve csak kapcsolatba kerültek fertőzött személlyel.

A klinikai központban ismételten felhívták a figyelmet, hogy nagyon fontos az óvintézkedések betartása. Az egész országban 8041 személy van házi karanténban, egy nappal korábban pedig 7603. Nem csak a házi karanténban levők, hanem a fertőzöttek, és az elhunytak száma is növekvőben van. Az elmúlt éjjel Nišben négy, Novi Pazarban 3, Kraljevóban 1 áldozata volt a fertőzésnek.