2024. április 27., szombat

Mirović elítélte az erőszakot

Igor Mirović: Az ügynökség munkájában mindennek áttekinthetőnek kell lennie (Ótos András felvétele)

Igor Mirović (Ótos András felvétele)

Hivatalos közleményben ítélte el a tegnapi újvidéki tüntetésen történt erőszakot és rendzavarást Igor Mirović vajdasági tartományi kormányfő.

– Szerbiában mindenki szabadon tüntethet, véleményt nyilváníthat, és gyülekezhet pártokba vagy egyéb tömörülésekbe, hogy elérje politikai vagy más jellegű céljait, de mindenkinek tiszteletben kell tartania a törvényeket, a tulajdonjogokat, a személyes biztonságot és a rendet. Tegnap Újvidéken rongálás történt a Vajdasági RTV és a Városháza épületén, valamint rátámadtak a rendőrségre – áll a közleményében.

– Egy anarchista kísérlet történt, amely során szélsőségesek más polgárokat, az ők tulajdonaikat és jogaikat sértették volna meg. Az állam nem fogja megengedni ezt, hiszen azért is létezik, hogy megvédje az intézményeket, valamint a polgárok békéjét és biztonságát. Mindenkitől kitartást kérek egy olyan időszakban, amikor a járvány az egész világot érinti. Hosszú hetek és hónapok közös küzdelme áll előttünk, amikor országunkért és polgáraink egészségéért küzdünk, ezért egységesnek kell lennünk – fogalmazott Mirović.