2024. április 27., szombat

Szerb a szerb helyén

Hivatalosan is átvette a Fenerbahçe irányítását Igor Kokoškov; a 48 éves szakember idősebb szerb kollégáját, Željko Obradovićot váltotta az isztambuli kispadon. A lépés ugyanakkor azt is jelenti, hogy Kokoškov 20 éves tengerentúli karrierjét fejezte be – legalábbis ideiglenesen –, hiszen Sacramentóban fel kellett mondania segédedzői állását, a hírek szerint ugyanakkor továbbra is a szerb férfiválogatott szövetségi kapitánya marad. „Tudom, hogy a Fenerbahçénak világszerte sok szurkolója van, a világ egyik legnagyobb csapatának számít” – nyilatkozta a klub hivatalos oldala szerint az új vezetőedző.

Az eddigi legerősebb BL

Nyilvánosságra hozta a Nemzetközi Kosárlabda-szövetség (FIBA) annak a 28 csapatnak a névsorát, amelyek már biztosan ott lesznek a 2020/21-es Bajnokok Ligájában. A FIBA első számú európai klubtornáján minden korábbinál erősebb mezőny gyűlt össze, miután az Euroliga cég által szervezett Eurokupából több erős képviselő – Galatasaray, Darüşşafaka, Tofas, Bilbao, Limoges és Rytas – is átigazolt az elvileg gyengébb sorozatba. Az egyetlen magyar képviselő a Szombathely lesz. Szerb klub nem vesz részt a tornán, amelyen a hátralévő 4 helyért további 16 csapat vív majd selejtezőt, többek között az ABA-ligás boszniai Igokea.

NBA

Három felkészülési meccs, ha…

Minden csapat három felkészülési mérkőzést fog játszani az orlandói Disney Worldben, mielőtt július 30-án újraindulna az észak-amerikai profi kosárlabdaliga (NBA). A hivatalos közlemény szerint ezekre a találkozókra 22-e és 28-a között kerül majd sor, naponta 3–6 meccset fognak rendezni, és egy csapat sem játszik majd két egymást követő napon. A zárótornán minden gárdára 8 mérkőzés vár.

Ezzel egy időben a folytatást folyamatosan bizonytalanság lengi körbe. Legutóbb egészségügyi okokból a Miami Heat csapata zárta be edzőközpontját, ahogyan korábban a Denver és a Los Angeles Clippers is megtette ugyanezt. A floridai csapatnál két játékos és a szakmai stáb egyik tagja produkált pozitív koronavírustesztet, a döntéshozók pedig nem akarták további kockázatnak kitenni az embereiket.