Fontos telefonszámok Vajdaságban

Vajdasági Közegészségügyi Intézet 021/4897-800, 064/8028-894 és 064/8028-895 Zombori Közegészségügyi Intézet 025/412-888 és 062/1956-866 Pancsovai Közegészségügyi Intézet 013/322-965 és 062/886-9721 Mitrovicai Közegészségügyi Intézet 022/610-511, 064/8092-911 és 064/8092-938 Szabadkai Közegészségügyi Intézet 024/571-333 és 064/1009-276 Nagykikindai Közegészségügyi Intézet 0230/421-102, 062/8833-841 és 062/8833-877 Nagybecskereki Közegészségügyi Intézet 023/566-345 és 069/210-1102

Bővebb információkért kattintson ide

Az egészségházban nincs pihenés

Jobb ellátást szavatoló újítások Magyarkanizsa községben

j

2020. július 2., 09:56

Kommentek száma 0  A cikkhez tartozik képgaléria  Megjelent nyomtatásban

A Magyarkanizsai Egészségház a rendkívüli helyzet megszűnése után az elsők között igyekezett visszaállítani a megszokott munkamenetet – mondta el Gyólay Karolina igazgatónő.

A vérnyomásmérők beszerzése Gyólay Karolina igazgatónő és Kiss Zenóbia, a Soroptimist Club elnöke együttműködésének gyümölcse

A vérnyomásmérők beszerzése Gyólay Karolina igazgatónő és Kiss Zenóbia, a Soroptimist Club elnöke együttműködésének gyümölcse

A tizenhárom település egészségügyi intézményeit koordináló igazgatónő elmondta, hogy bár az elővigyázatosság most is nagyon ajánlott, arra törekednek, hogy a lehető legjobb ellátást biztosítsák úgy, hogy nem vissza-, hanem előretekintenek, és minden alkalmat megragadva azon dolgoznak az intézmény munkásai és vezetői, hogy javítsanak a feltételeken.

– Csakúgy mint a magyarkanizsai, központi épületben, a többi településen is visszaállt a régi munkamenet a rendelőkben. Nagyobb településeken ma már mindennap rendel a választott orvos, a központi épületben visszaállt a szakorvosi szolgáltatás, a fogászati, a gyermekszakorvosi rendelés, a nőgyógyászat, valamint a laboratórium és a röntgen munkamenete is. Mindemellett az epidemiológiai helyzet miatt rendel a légúti fertőzések és lázas betegek rendelője, úgy a felnőtt lakosság, mint a gyermekek számára külön rendelőben, és a fertőzés megállapításának tesztelőrendelője is dolgozik. Minden lakos számára elérhető a gyorstesztelés az egészségház keretein belül, a vírusfertőzés jeleivel jelentkezőknek is elvégezzük a gyorstesztelést ingyen. Egyre többen fordulnak intézményünkhöz gyorstesztelésre saját kérésre, amit szintén elvégez az intézményünk a befizetőcsekk felmutatásával – mondta az igazgatónő, aki hangsúlyozta, hogy PCR-tesztek végzésére (törletvétel orrból és torokból) az egészségház nincs felhatalmazva.

Mindezek mellett továbbra is szigorú szabályok szerint működik az egészségház. Csak lázmérés, kézfertőtlenítés után léphetnek az intézménybe a páciensek, megadott időpontra, így kerülve a várótermekben való tömeges várakozást.

– Továbbra is kérjük a lakosságot, használják a maszkokat, tartsák a másfél méteres távolságot, mossák meg rendszeresen a kezüket, vagy használjanak kézfertőtlenítőt, bárhová mennek –figyelmeztetett Gyólay Karolina.

Arra törekednek, hogy előre is tekintsenek, ezért több jó hírről is beszámolhatott.

– Az egészségház igyekezetét bizonyítja, hogy az oromhegyesi felújított rendelőnél önerőből csúszásgátlókat raktunk a mozgássérült-feljáróra, körülbetonoztuk a járdafelületet a lakosság segítségével, ezenkívül 31 vérnyomásmérőt vettünk át a szabadkai Soroptimist Club adományának köszönhetően, amiből minden rendelőbe jut. Ezenkívül visszaállt a szakszolgálati ellátás a horgosi egészségügyi központban, ahol újra rendel a nőgyógyászat és a belgyógyász, és pályázaton keresztül minden rendelő új táblát kap. Célunk, hogy egy hónapon belül egy EKG kerüljön az adorjáni rendelőbe, és az egészséges gyermekek rendelője is megnyíljon Horgoson, ahol a tanácsadás, a rendszeres megelőző vizsgálatok mellett a védőoltások beadását és a csípőultrahangot is elvégezzük a gyerekeknek. Persze csakúgy mint Magyarkanizsán, Horgoson is a gyerekek örömére gyereksarok is nyílik. Itt is köszönettel tartozunk a támogatóinknak az egészségügyi készülékek biztosításáért, és a horgosi lakosságnak, akik előre játékokat adományoztak erre a célra. Nagyon hálásak vagyunk a lakosságnak, hogy nagy türelemmel és a szabályok betartásával elősegítették eddigi munkánkat, de a fertőzésveszély még nem szűnt meg. Kérünk mindenkit, aki bármilyen jelét felfedezi magán egy esetleges fertőzésnek, tehát szárazon köhög, láza van, nehéz a légzése, fájdalmat észlel a torkában, illetve gyanítja, hogy fertőzött lehet, jelentkezzen rögtön Magyarkanizsán a légúti fertőzések és lázas betegek rendelőjében – hangsúlyozta Gyólay Karolina.


Mielőtt hozzászólna a cikkhez, kérjük olvassa el a moderálási alapelvet!

! Hozzászóláshoz be kell jelentkeznie:
Facebook belépés
Listázás:

 • HETI ROVATOK
 • Kerekeken
 • Napsugár
 • Nyugdíjasok oldala
 • Vonalkód
 • MELLÉKLETEK
 • Sportvilág
 • Üveggolyó
 • Magvető
 • Képes Ifjúság
 • Tarka Világ
 • Kilátó
 • Hétvége