2024. április 26., péntek

Szigorítások mellett döntött a kormány

A koronavírus terjedésének megfékezése érdekében újabb szigorításokat léptetnek érvénybe azokban a községekben, ahol a járványhelyzet súlyossága miatt rendkívüli állapotot vezettek be.

Az újabb intézkedésekről mai ülésén hozott döntést a szerb kormány. A rendelet értelmében ötnél több személy nem tartózkodhat egyszerre sem nyílt, sem zárt helyen, amennyiben nem megoldható a két méteres fizikai távolságtartás, vagy a megelőzés egyéb módjai.

A szóban forgó községekben nem engedélyezik ünnepségek, sportrendezvények, vagy más szórakoztató jellegű rendezvény megszervezését sem. Korlátozták a vendéglátóipari egységek munkaidejét is, reggel 7 és este nyolc óra között tarthatnak nyitva.

A tanintézményekben tilos bármilyen gyülekezés, az iskoláskor előtti intézmények is csak a legszigorúbb óvintézkedések betartása mellett működhetnek. A megelőzés minden formáját alkazmazva továbbra is dolgozhatnak a fodrászok, kozmetikusok és az edzőtermek is.

Jelenleg Szerbiában négy községben, Novi Pazarban, Tutinban, Vranjéban és Kragujevacon van érvényben rendkívüli állapot.